sâmbătă, 27 martie 2010

c'est pas une chanson d'amour - un mod de exprimare nonconformist

despre Bucuresti... in lumini, sunete, miscare...
dupa ce vezi acest video iti dai seama cum e in Bucuresti chiar daca nu ai fost vreodata...

5 comentarii:

vlad popic spunea...

Wow, mi-a sugerat si redat Bucurestiul exact asa cum mi-l amintesc! Cred ca o voi face cunoscuta si printre straini :-)

Cata O spunea...

inteleg, dar nu subscriu.. in primul rand e doar latura negativa, neadaptare, lipsa de dragoste, dorinta de forma.. ori oamenii care au facut asta la randul lor injura la volan.. si se coboara la nivelul.. in fine, daca tot injuri, fa-o cu gratie !

un regior mi-a zis..spatiul nu conteaza..spatiul doar iti aduce aminte de ceva..ceva frumos/urat/important/haios/rusinos, etc.. dar ce conteaza sunt gesturile, personajele, dramele lor.. personajele sunt atat de puternice, ca poti sa le iei si sa le pui in alta parte, in alt spatiu, in alta epoca. unde sunt personajele in filmul asta?

stiu ca a-ti luat-o inaintea progresului, ca vreti revolutie, dar nu va mai fi niciuna. poti sa traiesti si in groapa de gunoi si sa-ti placa.. cred ca eu si voi traim in filme diferite.. Bucurestiuri diferite.. ah, ma simt atat de singur in discutia asta. n-am intalnit si eu un om care sa iubeasca dracului orasul asta. ce e asa de greu ?

vlad popic spunea...

@John: Sa stii ca simt o parte din ce zici tu! Dar mi-am dat seama de asta tot preumblandu-ma prin Berlin in ultima vreme... a trebuit sa ajung acolo ca sa ajung sa iubesc si eu Bucurestiul... mai ales cu personajele sale...dar si locurile au sufletul lor... al oamenilor care si l-au pus in ele...
Si da, filmul de aici ramane abstract... dar cum spuneam reda imaginea Bucurestiului la o anumita adancime, cum sa zic... la alta adancime e altfel, apar personajele, apare sufletul locurilor... apare istoria (cea proprie dar si cea povestita si povestinda in fiecare moment)... Deci da, John, pentru mine Bucurestiurile diferite de care scrii sunt Bucurestiuri paralele (la diferite adancimi: la 3 metri ai stavride, la 10 metri ai bacalea, la 30 metri ai guvide, la 50 metri ai calcan si intre timp, la 35-40 metri ai deja corali, daca ai noroc)... Cam asa e si cu orasele vii, iar Bucurestiul (incredibil de asemanator Berlinului, la un anumit palier din asta) este, are suflet; am simtit asta dupa ce am trait destul de mult in orase mult mai fosilizate daca pot sa zic asa (de exemplu Avignon)... Nu se compara, in ele mori incet... in Bucuresti (cumva ca si in Berlin, din punctul asta de vedere) te reinventezi in fiecare zi... e drept, nici nu prea ai incotro...
Si John, e greu sa iubesti ceva atat timp cat te cam sufoca cu prezenta... eu am ajuns sa iubesc Bucurestiul dupa ce am luat ani de recul... dar, better later than never, ain't it?

Cata O spunea...

t'est toujours tres "picky" avec les endroits.. je me sent "egal" dans berlin, lyon ou durankulac.. c'est pas la meme chose.. me je me sent le meme.. trebuie sa umplii spatiul, parerea mea, cu sentimente, cu ce vrei tu.. si daca Doamne fereste o faci boacana pe undeva, nu locul e de vina..ca te-ai sufocat, te inteleg, dar pomi ai plantat in jurul tau ? i-ai udat ? cam asta e ideea..
eu n-as da cu piatra asa repede. si aici avem concerte de muzica tziganeasca, chiar daca sunt si mititei langa, si aici avem arta moderna, chiar daca intr-un singur loc, si oamenii de acolo au aceleasi probleme ca si cei de aicea.. sunt muritori, se ingrasa, le cade parul..
nu ma bag intre Avignon si Berlin, dar in general am o viziune in care fondul e comun, si forma difera.. ma rog, aterizezi in Romania, esti socat in primele 2 zile, dupa care iti trece, de ce? pentru ca de fapt, e acelasi lucru.. si daca te sufoci pe termen lung e pentru ca fiecare si-o face cu mana lui.. ca tot mi-ai zis de filmul ala, intr-un alt comment.. si asta asa, ca ssa, ca sa dam si o tenta erotica discutiei.. erotico-sufocanta :)

Ema spunea...

eram sigura ca acest post o sa va provoace... mie sincer mi-a placut mult cum au surprins Bucurestiul; pana si in dansul acela de la sfarsit cu valente gay.. iar ei nu spun Bucurestiul e mai naspa decat Parisul, de exemplu, ci spun doar uite cum vad eu Bucurestiul; Cata te invit sa regizezi si tu un astfel de moment despre cum vezi tu Bucurestiul :-)

Trimiteți un comentariu