sâmbătă, 10 aprilie 2010

Rudolf Nureyev - Le Corsaire

va invit sa vedeti un rus pe care eu il iubesc: Rudolf Nureyev
daca m-ar intreba cineva vreodata cine cred ca este cel mai aproape de perfectiune cred ca primul nume care mi-ar veni in minte ar fi Nureyev, un corp perfect cu miscari perfecte...

Lili pentru tine am si o imagine cat o mie de cuvinte
http://carolgearing.files.wordpress.com/2009/12/nureyev.jpg

si el este doar unul dintre rusii pe care-i iubesc, pentru ca mai sunt multi altii cu nume rasunatoare: Dostoievski, Tolstoi, Cehov etc.

undeva in lista pot adauga si un rus contemporan care vine si regizeaza opere de arta pe scenele teatrelor bucurestene: Yuriy Kordonskiy (din Ucraina)


8 comentarii:

Liliana spunea...

:D
intr-adevar, niste miscari perfecte

Liliana spunea...

ma simt un fel de busu in varianta feminina:)

Busu spunea...

rusul asta este cam gay ...

@lili si cum te simti? bine, nu ?

Ema spunea...

Ma gandisem ca o sa apara acest comentariu. Dar oare baletul lui este mai putin perfect pt ca era cam gay? Nu cred... Il iubesc mai putin din cauza asta? Nu, dimpotriva... pt ca stiu cat de mult si-a ajutat partenerele de scena si in viata, unora le trimitea bani, altora le gasea proiecte, altora le-a relansat cariera, iar alaturi de Margot Fonteyne a fost pana la moartea ei... de altfel in ciuda diferentei de varsta de 19 ani dintre ei, spune despre ei doi ca sunt "un singur corp şi un singur suflet" sau ca „În finalul Lacului Lebedelor, când ea părăseşte scena în splendidul ei costum alb, aş urma-o până la capătul pământului" Cam asa a si facut pt ca a vizitat-o deseori in Panama acolo unde se retrasese si moare la doar 2 ani dupa moartea ei.
Nureyev a iubit femeile si ele l-au iubit inapoi, ca era gay n-a contat mai deloc. Nici macar faptul ca de peste 13 ani fusese diagnosticat cu AIDS nu l-a impiedicat sa danseze la nivelul la care a facut-o.

o poza care ilustreaza frumos spusele lui
http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/10_02/Nureyev_468x609.jpg

Mai aud deseori acest comentariu. Vin de la vreo piesa de teatru sau de la vreun film povestind incantata cat de bine a jucat un actor si mi se raspunde: da, dar e gay. Pentru mine aceasta informatie nu schimba cu nimic situatia, ma emotioneaza si-l iubesc la fel de mult.

Ema spunea...

iata un alt rus la fel de talentat care a avut si vreo 4 copii, asa ca sa fie incantat si Busu :-)
Mikhail Baryshnikov
http://www.youtube.com/watch?v=5GksQygQnk4&feature=PlayList&p=1AFC118BAF32EC33&playnext_from=PL&index=0&playnext=1

si chiar un Baryshnikov modern in filmul White Nights

http://www.youtube.com/watch?v=--LbFRO8SQQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=G1H6iP60wh8&feature=related

Liliana spunea...

@busu
ei, normal:)

Busu spunea...

@ema asa da joc in echipa - desi eu n-am facut decat sa-ti pun mingea la fileu, ce a urmat este in totalitate meritul tau

tineai pt tine o viata cel putin interesanta ca a tipului asta (am cautat si pe wikipedia, dar mai interesant este cum ai povestit tu)

vlad popic spunea...

Daa, Ema, m-ai epatat cu Nureyev, si ma bucura mult sa vad ca, iata, Rusia clasica, pre-"prostirea de dupa WW2" e inca vie! Aici iata confirmarea (a cata oare, daca mai era nevoie) a baletului rus, care ma face (alaturi si de marea galerie de compozitori de la Glinka la Vavilov cel putin, pentru a mentiona doar sfera muzicii si dansului), aproape sa le iert rusilor "prostirea" de mai sus...
Ca argument in plus adaug o mostra, preferata mie, cu Natalia Bessmertnova si Mihail Lavrovski intepretand adagio-ul la "Spartacus" al altui compozitor "sovietic" (de fapt armean), Aram Khatchaturian: http://www.youtube.com/watch?v=FrTtFf5Wato . Ce legatura sa aiba asa ceva cu "prostirea de dupa WW2"?

Trimiteți un comentariu