joi, 15 iulie 2010

Lady Gaga - Alejandro

Am tot asteptat-o pe Liliana sa o posteze (stim cu totii ca Liliana este la curent cu tot ce se intampla in media). Insa ieri cand Len mi-a zis ca nu stie melodia si mai ales videoclipul, mi-am zis ca asa nu se mai poate !

Ma astept la o interpretare controversata din partea lui John. Si sper ca Dina sa gaseasca macar 2-3 barbati adevarati in armata nazi a doamnei gaga - nu exclud posibilitatea sa-i aleaga pe toti pe principiul "mai vedem".

Len sigur se va uita de mai multe ori cel putin la partea din mijloc a clipului. La fel si Adriana. Popic il va inchide dupa 10, hai 20 secunde, pentru ca-l va gasi lipsit de profunzime. Ema va protesta la inceput, dupa care, cred ca o va prinde un pic. Catalin va exclama un "wtf?"

Iar noi ceilalti ne vom uita, nu vom intelege mare lucru si vom merge mai departe ...

Intrebarea este .. cat de bine am ghicit?




ps. sper sa nu deranjeze pe cineva ce tags am ales, mi se pareau toate potrivite (am ales oricum din cele existente)

21 comentarii:

Liliana spunea...

@busu
n-am postat-o tocmai din motivele enumerate de tine mai sus, desi am ascultat-o foarte mult cand a aparut, ma revigora la serviciu:D
e o piesa intr-adevar, asa lipsita de substanta cum e.

Cata O spunea...

ei, dah... in sfarsit.. Gaga is here.. nici eu n-am vazut videoclipul/melodia pana acum, asa ca prima impresie va fi foarte proaspata..

pentru inceput, pot spune, da yet another Gaga movie.. dar nu prea m-a prins ideea de orgie, nici crucile.. or a imbatranit ea, ori m-am inteleptit eu.. ce mi-a placut, si acum o sa vorbesc ca o baba la coada la Angst, sunt tunsoarea tinerilor dansatori inspirate de Numele Trandafirului si shorturile negre inspirate din formatia Noii Zeelande combinata un pic cu reclamele la Pampers.. imi place si noul look frantuzasc al Lady-ei Gaga si multe multe altele..
felicitari lui Adi pentru prezenta de spirit si pentru tabloul de familie, sa=l numim asa, desi la Popic cred ca te-ai inselat.. :)

Liliana spunea...

exact la asta ma gandeam si eu, ca il vad pe vlad uitandu-se atent, putin consternat, dar totusi pana la final. zace ceva in el, acolo..:)

Busu spunea...

@liliana unii zic ca are multa substanta, desi cam nedefinita; pana la urma este dedicat homosexualilor (asa cum a gandit videoclipul Steven Klein) sau despre multele ei iubiri nestatornice ?

@john :))) tare! Cu formatia Noii Zeelande, te referi la all blacks, jucatorii de rugby, cei cu faimosul haka ?

mi se pare doar mie, sau tipa isi doreste sa semene mult cu madonna ? desi madonna/lady gaga ar fi ca o leoaica (chiar e)/pisicuta cu imaginatie

si pana la urma despre ce este melodia asta ?!

Liliana spunea...

nu e despre nimic in mod special, cred ca vrea sa socheze. mie imi place rezultatul.
si, da, sunt multe ipostaze lae madonnei aici: like a prayer, vogue etc. piesa este un semi-cover dupa Don't turn around - Ace of base, a luat cate putin din mai multe parti si a facut ceva care o reprezinta.
nici Alejandro nu e vreo persoana care sa o marcheze in mod deosebit, este un manechin care apare si in acest videoclip.
e mare lucru insa sa legi si sa supui unei viziuni proprii un puzzle de idei si imagini din trecut.

Busu spunea...

@liliana ca bine zici, suna foarte asemanator cu "don't turn around"; de fapt toate piesele ei imi par aduceri la zi ale pieselor europop de prin anii 90, incepand cu poker face

totusi de ce sunt tipii aia semi-gay ? daca nu gay de-a binelea ... par a fi armata ei de baieti, numai ca baietii par sa se distreze bine si intre ei; de ce nu o mai asculta ? s-or fi saturat de outfitul ei sumar?

Liliana spunea...

gaga are o stransa legatura cu comunitatile gay in general, ea insasi fiind o bisexuala declarata; umbla vorba prin targ ca nu i-a scapat nici angelina jolie, o alta bi celebra:); poate in acest videoclip a vrut sa evidentieze mai mult recunostinta(am observat ca le multumeste mereu gay-lor, sunt o mare parte din fanii ei) si admiratia ei + aparteneta etc.

Busu spunea...

or exista si trisexuali ? declarati sau nu ..

Cata O spunea...

of, Doamne, cum s-a denaturat discutia asta.. parca as citi Click-ul sau Libertatea.. ah, ce ziare minunate !!

@Lili
don't turn around.. mersi, m-am gandit si eu, dar n-am reusit sa verbalizez.. si Madona, intradevar..

Busu spunea...

cum ma john ? sunt probleme reale, actuale, importante ...

de fapt, sunt nerabdator sa aflu daca "tabloul de familie" cum i-a zis john se adevereste sau nu ...

Liliana spunea...

@busu
nu cred ca ne critica, stiu ca e mare amator de cancan-uri, barfe. pare cult, dar...

Cata O spunea...

pai eu ce ziceam, ce ziare minunate ! nici Adevarul de la Metrou nu e rau.. mai zice de un vecin, o vecina..

vlad popic spunea...

@Adi: 7 secunde :-D

Dina spunea...

Busu, ma ofensezi, tipii astia sunt antiteza barbatului adevarat, iar melodia asta este antiteza muzicii de calitate.
I hate lady gaga...triumful suprem al postmodernismului si dovada trista a faptului ca falsul/ colajul lipsit de originalitate sunt mai populare decat valorile autentice.

Liliana spunea...

ea gaga e destul de originala si strong, a reusit sa inspire multa lume, am auzit cantareti de renume apreciind-o; nu stiu cat mai poti aduce ceva complet nou in popul de azi.

Dina spunea...

Nu neg ca este originala, dar nu e nici pe departe autentica.de apreciat, cred ca este apreciata pentru curaj si nonconformism, nu pentru valoarea muzicala(by the way, nu dau multi bani nici pe valoarea muzicala a celor care o apreciaza. da, e greu sa aduci ceva nou, dar ea isi face reclama tocmai cu trimiterea explicita la referintele (mai ales vizuale)pe care le copiaza, fara sa aduca macar o reinterpretare intr-o nota noua...cel putin eu nu o vad.e un produs de marketing self made...and very smart made, by the way, dar nici pe departe o valoare in muzica.Ma enerveaza cu atat mai mult cu cat ea chiar are voce si e in mod evident desteapta, ca a ales calea asta a compromisului facil...whatever, just my opinion...

Irina (mama lu' Andrei) spunea...

desi eu am fost inclusa in tabloul de familie la categoria "altii", am vrut sa descriu si reactia mea: o combinatie intre cea propusa pentru Popic si cea pentru Catalin.. S-ar fi rezumat la o reactie de tip "Popic" dar dupa ce am citit povestea, am zis hai sa vedem totusi.. poate "gasesc" alta reactie :) ...si dupa vreo juma' de videoclip am zis "Wtf?" si nu m-am mai uitat :D

Busu spunea...

@irina cand am scrii "altii", a-ul erai tu ! ma bucur mult ca ai comentat si ne-ai lasat sa-ti cunoastem reactia la lady gaga

@dina desi tind instinctiv sa-ti dau dreptate, sunt un pic mai rezervat dupa ce am vazut pe propria-mi piele cat de greu este sa vii cu ceva cu adevarat nou si care il plus sa si captiveze.

pana la urma, oamenii, nici nu se pricep sa digere ceva cu adevarat inedit, ei sunt obisnuiti sa recunoasca elemente cunoscute lor, care fac parte din obisnuinta lor - probabil asa se explica succesul colajelor, remixurilor, cover-urilor ...
Gaga doar adauga acel strop de socant de care omus plicticus atrofiatus la birous are mare nevoie pentru supravietuire.

hai sa postez si o melodie autentic valoroasa si sa o lasam pe gaga la baietii ei acolo

Adriana spunea...

asa... si vine si randul meu sa comentez..
am vazut clipul o data si da... acu cateva secunde s-a terminat si trec la o revedere, dar numai pt ca l-ai postat aici pe blog...altfel nu l-as mai fi revazut... so.. o sa-l revad ca sa vad daca in final lady gaga are mulgatoare sau mitraliere pe sani ca nu am fost atenta! :)) Despre revederea partii de mijloc nu stiu ce sa spun... poate a doua oara o sa imi atraga ceva atentia si o sa vreau sa vad ce si cum... dar pun pauza ...ca nu rezist la multe revederi complete..

Deocamdata nu inteleg ce legatura are videoclipul cu cantecul..

Influente:
Madonna
Alien
Predator
Filme xxx pt toate gusturile

Busu spunea...

cum indraznesti sa-l jignesti pe Alien .. hm!?

Adriana spunea...

pai ea a luat doar partile rele de la alien! :)) si daca stau sa ma gandesc predator era chiar baiat bun pe langa tanti asta!

acu sincer ma plictiseste rau piesa asta(muzica si videoclip)!!! bad romance a fost ok!

P.S. erau mitraliere (neinspirata.. cu mulgatoare facea furori!)!
acu imi ajunge alejandro!!! sa nu mai aud de el!!! sau roberto sau la cine mai tipa tanti gaga!

Trimiteți un comentariu