joi, 16 septembrie 2010

La Gazza Ladra - Gioacchino Rossini (A Clockwork Orange)

muzica superba, filmul la fel :-)
desi cred ca de azi ar trebui sa ascult mai mult muzica de teatru :-P

4 comentarii:

Cata O spunea...

cu tot respectul pentru marele regizor care este Stanley Kubrick, filmul mi s-a parut atunci cand l-am vazut - prin 98-99 - cel mult interesant, alte filme de ale lui cum ar fi Odiseea sau mai ales comedia Dr. Strangelove mi-au placut mult mai mult. Las la o parte reclama geniala de la Orange, la care nu stiu insa cati au ras, care facea, daca imi aduc bine aminte, referire indirecta la titlul filmului

http://www.youtube.com/watch?v=534r0MRTjA4

Filmul in sine mi s-a parut artificial prin faptul ca NU EXISTA acea banda de neciopliti. Nimeni nu e rau asa din senin, nejustificat. Din punctul asta de vedere nu mi se pare diferit prin nimic de My Bloody Valentine, adica de un film horror conventional. Daca esti pregatit sa inghiti insa metafora, poate fi un film interesant.

Ema spunea...

nu exista banda de neciopliti?! cu atat mai frumos e filmul! e imaginar si totusi atat de real; exprima ceva ce nu e dar ar putea fi; ma scuzi dar Mefisto nu exista si nu intra in case transformat in caine si cu toate astea ce minunat e Faust!!! in Kill Bill stii secventa in care The Bride ii taie teasta lui O-Ren Ishii atat de nerealist si cu toatea astea e atat de frumos!!! nici nu trebuie sa existe desprinde-te de acest criteriu!

Cata O spunea...

poate ca ai dreptate, dar nu cred. Tarantino nu-mi prea place. e multa violenta gratuita in filmele lui si putine idei, ca sa nu zic putina dragoste. Faust nu l-am vazut, asa ca exemplele nu ma prind..

poate ca o sa revad filmul, desi nu cred nici asta. sunt totusi lucruri mult mai frumoase care asteapta sa fie descoperite. daca o sa-l revad, va fi de dragul disputei noastre.

Busu spunea...

imi place argumentatia voastra

ma situez undeva la mijloc: ca John vis-a-vis de portocala si ca Ema vis-a-vis de Tarantino

sunt echilibrat in discutie, deci total neinteresant in acest conflict de idei

altcineva care sa incline balanta intr-o directie?

Trimiteți un comentariu