luni, 22 noiembrie 2010

Hallelujah - Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes & Askil Holm

Salutare la toata lumea.
Acum ceva timp am fost adaugat in lista de autori a blogului Pentru Muzica, dar... din diverse motive (a se citi lene in multe cazuri..) n-am postat pana acum nimic.
O sa incerc sa recuperez in timp, dar pentru inceput va propun un cover al melodiei "Hallelujah" (compusa de Leonard Cohen).
Melodia este cantata de un cvartet de cantareti norvegieni, supranumit si "The New Guitar Buddies".
Dati sunetul tare :) alte cuvinte sunt de prisos.

3 comentarii:

Cata O spunea...

hei albertinix, te-am invitat parca odata cu puisor, a trecut ceva vreme de atunci.. si puisor a disparut dintre noi pentru o vreme, sper s-o mai auzim. boy bands, huh ? sing in harmony.. sincer, melodia asta mi s-a parut pretioasa auzita cantata de altii mai demult, dar nu stiam ca a inventat-o cohen, fie-i vocea neragusita..
fain cantata si completeaza intrucatva peisajul pe aici pe blog. te mai asteptam.

albertinix spunea...

Multi au cantat melodia asta (e si pe coloana sonora de la primul Shrek - numai ca e varianta cu pian a lui Rufus Wainwright), doar ca varianta celor 4 mi se pare foarte buna. Si nu sunt adept boy-bands - dar aici chiar suna bine. Au voci diferite si se completeaza excelent.
Imi plac foarte mult melodiile unde vocea reprezinta in mod covarsitor cea mai mare parte a cantecului si acesta e un exemplu perfect.
O alta varianta foarte cunoscuta a acestui cantec este cantata de Jeff Buckley: http://www.youtube.com/watch?v=y8AWFf7EAc4

Cata O spunea...

imi place mai mult jeff, mai intim si mai potrivit textului..

Trimiteți un comentariu