duminică, 12 decembrie 2010

Carmen Rivero -- El pescador

In seara aceasta am experimentat putin bucataria mexicana -- in centrul orasului meu s-a deschis foarte de curand un restaurant à propos, unde canta si muzica in timp ce luai portiile, fie loco, fie la pachet... Si intrand un pic in vorba cu doamna de la manete m-am inspirat la o combinatie asa de mai multe parfumuri... De la avocado-ul iute din Guacamole, trecand prin ciupercile si gogosarii foarte putin picanti din Taco-urile porumboase, ajungem la Pollo con mole-le din Tamale (de fapt, con chocolate)... Si mi s-a itit aceasta doamna poate mai putin cunoscuta publicului "international"... Dar care-mi e atat de prezenta ! Mai ales la casti, parca ma inconjoara asa cu vocea ei, fie ea si stridenta, agresiva etc... Sau intr-un cuvant, condimentata :-) Asa ca o scurta nota, e din genul numit Cumbia (cum apare si in poza), rezultat prin adaptarea mexicana a unor motive columbiene de fapt, iar doamna de aici a fost printre fondatorii genului :-)

4 comentarii:

Ema spunea...

minunat acest cumbia!!! ar merita explorat
pe mine m-a facut sa dansez cu ardeii si cu cutitul in maini :-) deh, faceam si eu o salata romaneasca...

vlad popic spunea...

Hi hi :-)

La sugestia ta am facut un mic research la minut asa si sunt de fapt mai multe feluri de cumbia, toate plecate din Columbia in prima jumatate a secolului trecut, argentine cumbia, mexican cumbia, peruan cumbia, chilean cumbia etc :-)
Iar ca sa ramanem un pic in filonul mexican, cumbia a fost introdusa aici de un expat columbian, Luis Carlos Meyer (din care voi si posta ceva la un moment dat -- el ar fi la cumbia originala, sa spunem asa) :-)
Apoi in paralel cu doamna de aici un alt domn popular pe acolo, de data aceasta net in filonul mexican, este Mike Laure (!), de la care iata doua mostre :

http://www.youtube.com/watch?v=LOk8GJKxAB0

si mai ales

http://www.youtube.com/watch?v=O8BNO52N3wg :-)

Voi reveni candva si cu cumbia argentiniana si peruviana...

Ema spunea...

uau e promitator studiul incipient - il voi urmari cu atentie in continuare

Cata O spunea...

ascultandu-l pe mike laure, acest Marius Teicu al lor, spaniola imi suna deodata ca romana..

Trimiteți un comentariu