duminică, 12 decembrie 2010

Raul Barboza -- Kilometro 11 & Merceditas & La calandria & Madrecita

Si fac ce fac si de la dragu-mi tango de mai devreme sunt purtat, prin bucatarie si arome, la un alt loc drag... In noaptea suburbiilor Buenos Aires-ului fiesta continua ! :-))



Acest stimat domn canta la un instrument pentru mine tot atat de fascinant pe cat de tipic, ca sa spun asa (si cu care ne-am intalnit de nenumarate ori pe nenumarate meridiane) :-))
Iar stilul (in eticheta) are origini iezuite, mai precis aduse de etnicii germani de pe Volga (da, pe langa Saratov, cu incendiile din vara), dar si influente poloneze (cum se putea altfel)... Deci, un gen al imigratiei ca sa spun asa, pe un dans originar iarasi din inima Europei (Boemia de aceasta data) :-)

2 comentarii:

Ema spunea...

si mie imi place mult acordeonul desi l-am tot ignorat ani la randul - dar iata ca la varsta asta am mai multa intelegere si inclinare catre sunetele lui

Cata O spunea...

inedita utilizarea lui aici.. fata de stilul in care se canta pe la noi pe la munti.. aici e oarecum exploatat in stilul instrumentelor cu corzi.. sunetele sunt din bucati scurte, timide si pierdute cumva, cum sunt si amorurile latine.. ce lasa in urma insa.. nu apare in cantecul asta.. :)

Trimiteți un comentariu