duminică, 28 februarie 2010

Am adaugat ratings

Prin puterea investita in mine de stapanul acestui blog, am adaugat un mic feature pe care sper sa-l considerati binevenit si anume: 5 stelute de rating.

Astept feedback ...

california - mylene farmer

din aceeasi serie, c'est sexy...

my mistakes were made for you - the last shadow puppets

tot din seria pieselor f misto marca Alex

Jefferson Airplane - White Rabbit

am promis ceva psihedelic dupa Fleetwood Mac.. imi cer scuze daca vin cu ceva prea clasic dar cum zice si cantecul, I always like to remember what the door-mouse said.. :)

vineri, 26 februarie 2010

where they never say your name - eilen jewell

azi am ascultat-o prima oara si-mi place la nebunie; am avut brusc senzatia ca sunt atat de saraca... piesele astea existau si eu habar nu aveam desi le placeam fara sa le stiu... dar sper ca voi v-ati bucurat mereu de muzica asta...


everything is never quite enough - wasis diop

dintr-o alta lume in care parca plutesc in loc sa merg... lumea magica a scenei... am descoperit azi piesa asta ce are din plin magie... multumesc Alex

dreams - Fleetwood Mac

Cand vine vorba de rock-ul anilor 70-80 cred ca nu trebuie sa-i omitem si pe cei de la Fleetwood Mac. Mie cel putin imi plac nespus. Probabil cunoasteti cateva melodii cum ar fi Dreams sau Everywhere (poate si mai multe), iar daca veti avea curiozitatea sa ascultati si alte piese din albumele lor veti avea surprize placute. Cum ar fi :

Serge Gainsbourg - Je suis venu te dire que je m'en vais

Precursor al muzicii punk, Serge zice ceva ca vrea sa plece.. unde.. de ce.. si mai ales cu cine nenorocitule !!

joi, 25 februarie 2010

Dawn Landes - Tired of this life



o voce care ma linisteste

Tot de origine franceza... in usor "contrapunct" la melodiile anterioare...

... preferatele mele din compozitia preferata a unuia dintre compozitorii francezi preferati -- Camille Saint-Saëns :

Le carnaval des animaux -- Marche royale du lion :



Le carnaval des animaux -- Aquarium :

miercuri, 24 februarie 2010

Tot din zona franceza

Desi astia canta despre altceva :):)

Les escrocs - ASSEDIC

nu mai aveam rabdare sa pun aceasta proaspata descoperire (thx Anca).. melodia are hazul ei daca intelegi un pic de franca.. in fine.. exprima unul dintre idealurile mele in viata la ora actuala.. nicicand nu m-am regasit in halul asta intr-o melodie .. asa din prima !!!

marți, 23 februarie 2010

i drove all night - roy orbison

un alt urat pe care-l iubesc :-)

somewhere over the rainbow - Israel Kamakawiwo'ole

unul dintre uratii pe care-i iubesc si care cu vocea sa m-a calauzit de nenumarate ori prin munti

rain - creed

Creed a fost, la un moment dat, formatia mea preferata.
Prin 2004 s-a destramat. Chitaristul si inca doi membri au format Alter Bridge - preferata mea de acum. :)
Ce nu stiam e ca, pe la jumatatea lui 2009, Creed s-a reunit. "Rain" este ultimul hit al lor. Sper sa va placa si voua.

Tot din early '90s, tot de la mare... Rod Stewart -- Rhythm of my heart

... imi amintesc cum eram innebunit de melodia asta (prin '92 parca):

Cand eram mici si ne duceau ai nostrii la mare ...

... genul asta de melodii rasuna seara pe la terase-restaurant, va mai amintiti ?

FatBoy Slim - Praise You

merge dansata cand o iei razna..

luni, 22 februarie 2010

Iulia Gusatu - Vremea

n-am fost niciodata la Galati dar pentru mine Galati inseamna Iulia Gusatu. ea canta de cativa ani buni, dar din fericire pentru mine a ramas in continuare cvasi-anonima. spun asta, pentru ca de fiecare data cand cineva devine cunoscut, parca nu imi mai apartine.. in 2008, an in care Iulia a avut pare-se un oarecare succes, eu eram la Costinesti. o ascultasem pe net cu o seara inainte si.. la un moment dat i-am auzit numele la un megafon. Nu mi-a venit sa cred. Am inceput sa alerg printre discoteci, tarabe, porumb fiert, papuci de plastic si jocuri de sah. nimeni nu stia sa-mi spuna, dar langa obelisc era un festival de folk si 50 de spectatori. ce coexista lucrurile astea uneori..

duminică, 21 februarie 2010

addicted to love - robert palmer



Normal ca tinuta tipelor era nebunie pe acele vremuri!
Mai important este cum merge cantecelul acesta dat tare, pentru acele momente cand ti-a reusit ceva si esti mandru nevoie mare.

Si evident .. mai toti suntem .. addicted to love.

give me your heart tonight - shakin' stevens

si pentru nostalgici o muzica pe care pot pluti, la fel cum pluteam eu ieri dupa ce am reusit in sfarsit sa iau bilete la o piesa de teatru la care tot incercam sa cumpar bilete de vreo 2 luni si mereu se terminau in fata mea :-)

hava nagila - rika zarai

tot din seria muzica pe glob, o melodie evreiasca ce-si are originea intr-un cantec popular ucrainean cules de prin Bucovina daca simtiti ca va clocoteste sangele in vine pe ritmurile hava nagila, verificati daca nu este amestecat cu putin sange ucrainean :-) mult timp m-a urmarit si habar nu aveam ca are vreo legatura cu Ucraina sau Bucovina, doar simteam ca ritmul seamana mult cu cele pe care le ascultasem in copilarie la bunica... legatura am descoperit-o mult mai tarziu citind pe net

sâmbătă, 20 februarie 2010

some pretty unusual Greek: Angélique Ionatos -- Ap't'anichto parathiro (from "Mia Thalassa")

Iata aici o melodie ce-mi placea foarte mult (obsedandu-ma aproape, mai ales in timpul calatoriilor cu avionul, prin aeroporturi, etc) acum vreo 2-3 ani, cu ocazia unor tentative de a invata greaca:

Costica - Alerg prin zapada



un folk mai nou, relativ.. deja mie mi se pare vechi, caci au trecut ani.. si viata s-a schimbat.. acum ma simt batran, batran si trag viata asta dupa mine ca pe o trena fara de sfarsit si .. aaaaah shut-up. deci, vi-l prezint pe.. tam-tam tam-tam tam-tam: Costicaaaa !

vineri, 19 februarie 2010

Si ca sa nu fie numai postari pasnice astazi

Esti undeva aiurea intr-o padure ecuatoriala unde canibalii au o foame grozava in ei. Cum nu exista niciun mall pe o raza de 200km, trebuie sa dispari de acolo. Pentru ca ei s-au mobilizat deja si sunt pe urmele tale. Tobele de vanatoare se aud peste tot, pe la urechi iti vajaie sageti otravite si in spatele tau auzi vreascuri trosnind sub pasi grabiti. Singura ta sansa sa fugi mai repede ca niciodata ...

Sa incercam si noi odata dansul astora

Un fel de Vangelis, mai mic asa



cu secvente video din natura.

joi, 18 februarie 2010

Cockney Rebel - Psychomodo

O poveste de dragoste, hunchback style.. se danseaza numai cocosat, intr-un picior, cu un ochi mai mare si unul mai mic...etc

Jazzamor -- Story of Elaine

Aici o compozitie a unui grup pe care-l consider foarte potrivit la acompanierea mainilor ce bat cu tenacitate in taste, la ore tarzii:

miercuri, 17 februarie 2010

somebody's crying - chris isaak

azi m-am trezit cu melodia asta in gand si a continuat sa ma urmareasca toata ziua; nu stiu daca am visat-o sau nu dar primul lucru pe care l-am avut in minte dupa ce am deschis ochii a fost refrenul asta...

A venit timpul ...

.. sa va fac cunostiinta cu aceasta compozitie. Imi amintesc cum am ascultat-o prima data intr-un showroom de scule audio (un sistem Classe + B&W 802 - pentru cunoscatori). Fiorii au inceput de la primele strigaturi neimblanzite ale tipului si au continuat cu solo-ul de trompeta iar apoi m-au debusolat complet in partea argesiv-melodioasa de sfarsit. Am plecat de acolo cu unicul scop sa gasesc melodia. Au trecut cateva saptamani de cautari pana cand in sfarsit si mai mult din intamplare am dat peste ea. Pt voi a fost simplu, o aveti la un "play" distanta.

Sper sa trezeasca in voi sentimente puternice. Este vorba despre viata aspra a muncitorilor din minele de carbune din sudul Africii (Stimela este numele unui tren care ducea muncitorii la mine). Pasajele de percutie si vocea salbatica alterneaza cu trompeta linistitoare. Este o succesiune de trairi, probabil exact cum acei muncitori simteau uneori revolta iar alteori resemnare.

Sa o ascultam ...

Andrea - Men si tarsil



asta ascultam asta vara in masina..

marți, 16 februarie 2010

disco partizani - shantel

tot din seria deschisa de "imnul blogului" :-)
daca va mai aduceti aminte era tare in voga acu vreun an si jumatate; pe atunci eram pe un tarm superb in Grecia si la singura locuinta in zeci de km se auzea disco partizani :-)

Pentru petrecerea de o luna a blog-ului (click)

Ben Kweller - Thirteen

iauzi maica ce face baiatul asta la 13 ani.. tz tz tz.. duceti-va intr-un parc maica, nu aici, pe blog

luni, 15 februarie 2010

Wildbirds & Peacedrums - There is no light



cu cantec, inainte, Marsh...

La multi ani, bai blogule !

ce zi e azi? este 15 februarie 2009.. poate nu stiati dar astazi blogul 'pentrumuzica' a implinit o luna de existenta. multumiri 'tutulor'. si pentru ca a trecut o luna, ar fi cazul sa dam si un premiu.

"Pentru merite deosebite in promovarea percutionistilor, a rockului nord-european si a hiturilor anilor 80, am placerea de a anunta castigatorul acestei luni.. dum-dum dum-dum dum-dummmm.. Busu". Premiul consta in acordarea dreptului de administrator al blogului, prin care Adi va putea sa invite personal pe cine vrea pe blog. Felicitari. Ah, si.. Adi, daca te apuci sa editezi HTML blogul, salveaza-l intai.. :).

in incheiere, as vrea sa spun ca ce-am facut cu blogul m-a surprins un pic pentru ca dincolo de scopul initial de a impartasi preferintele noastre muzicale, am ascultat si eu in sfarsit mai multa muzica decat de obicei, adica mai mult decat radio guerilla cand mergeam cu masina. pentru ca da, asta era toata muzica pe care o ascultam in ultimii doi ani si pentru ca mp3 playerl portabil nu aveam, ajunsesem sa merg uneori cu masina doar ca sa ascult muzica. Acum m-am vindecat.. oare  ?! :)

mersi inca odata voua, muzik friendz.
daca cunoasteti alti muzik friends, scrieti-mi (cata.oprea@gmail.com) si ii trimitem invitatie.
Aceste fiind spuse va uram auditie placuta in continuare !

Sharon Jones -- This land is your land :-)

... speaking about flying... Kind of touching (in a motivational way) ;-)

duminică, 14 februarie 2010

gold - antoine clamaran feat shamel shepherd

try to fly...

sâmbătă, 13 februarie 2010

Lord of the Dance - Gypsy

Aseara mi-a zis un prieten de ea..
Imi place!!!

Mumford & Ford - Winter Winds

And I say no, no, no, no ! zise inima obosita. Iar mana zise... dar mai bine ascultati melodia :)

vineri, 12 februarie 2010

manthra new song VEENDUM...



Un super hit in India!

Lac fermecat..

ACTUL 1, Scena 1



Catalin

joi, 11 februarie 2010

Kurt Kobain - Old Age



primului care intelege ce spune Kurt in acest cantec ii ofer un premiu consistent.. hai.. sa vedem, cum stati cu engleza..:)

Sunetul incredibil al violoncelului

miercuri, 10 februarie 2010

The Cool Kids - Black Mags

De cand bat drumurile de vreo 2 saptamani.. cred ca as baga un bike song si pentru ca "I wanna ride my bycicle" a lui Queen sau "Brand New Key" a lui Melanie Safka le-am tot ascultat, propun ceva a little bit cooler de la Cool Kids.

marți, 9 februarie 2010

Bob Dylan & Mark Knopfler - Licence to Kill


Bob Dylan & Mark Knopfler - (Infidels Video Sessions) - Lice
ÎncÄ�rcat de baranoner. - Music videos, artist interviews, concerts and more.

O combinatie incredibila pe care am descoperit-o acum un an sau doi. E vorba de echivalentul a vreo 2 albume de studio realizate impreuna de cei doi..

Skeeter Davis -- End of the world

Un epilog mai putin optimist dar nu mai putin emotional la melodia precedenta;-)

luni, 8 februarie 2010

top of the world - the carpenters

de vreo doua zile ma obsedeaza melodia asta si mi-am zis ca trebuie sa v-o transmit :))

Born to be wild .. tiganesc

Cat de bine le zic bajetii de la Kings of Leon

Gnarls Barkley - Run



Incepe cursa cu obstacole.. scapa cine poate !

duminică, 7 februarie 2010

Incerc ceva diferit

Sa nu-l ocoliti doar ca scrie Top Gear si deci nu e muzica.
Alegeti play, este o selectie de doar cateva secunde din filmulet. Are muzica lui...



Pentru inceput ai peisajul extraterestru din Yorkshire Dales (un parc natural din nordul Angliei) completat de vocea ancestrala a Lisei Gerrard (Man on fire ending theme ).

Apoi accelerezi si o noua "muzica" incepe.

Relatively fresh karaoke material

La cererea ta, maestre. Nu sunt menuete, dar merg.. :)

Incubus - Love Hurts



Link la clipul oficial (embed disabled).

Matchbox 20 - How Far We've Come



Catalin

sâmbătă, 6 februarie 2010

Pa nu se poate anii '60 fara :



si



si ...

Felice Brothers - Her Eyes Dart Round



Am regasit stilul country promovat de Bob Dylan, iar eu personal, m-am regasit in chitaristul mustacios din spate :))

vineri, 5 februarie 2010

Tot la categoria sixties... Connie Stevens -- 16 reasons

Ceva care poate capata conotatii "obsesive" pentru cine este fan al unui anumit regizor... Dar nonetheless, cred ca oricum se adauga bine sirului de ladies from the sixties : (sorry pentru calitatea medie a sunetului, dar asta a fost de gasit pe youtube - iar pe altele, tot asa)...

Lesley Gore - You Don't Own Me



Mersi Ema, nu stiu de ce mi-am adus amite de anii '60 si Lesley Gore ocupa un loc special, prin sunetul aparent ieftin, de carton presat, dar catchy.. un fel de echivalent feminin al lui Meat Loaf, un fel de Elvis Presley feminin, dar la scara mai mica..stiu..e tarziu..trebuie sa ma culc :)

this is my song - petula clark

cam asa ma simt eu dupa ce in seara asta m-am dus la un panou plin de dorinte anonime si am pus un semn in dreptul uneia dintre ele...

Tot de week-end... Madredeus -- Haja o que houver & Ao longe o mar & Moro em Lisboa & As Ilhas dos Açores

... mai de duminica seara (dar si in orice seara, inainte de culcare) : sau, tot de ei : sau : sau, instrumentala :

Scout Niblett - Kiss



Vinerea la ora 12 cand rasare luna si aburii reci ai orasului ridica hartiile in aer, pe strada Fecioarei colt cu strada Ocolului, ma transform..

Vineri !!!



Nu e prea relevant videoclipul. De fapt acum am vazut si eu ca asta e tip.

Mai important e sa va miscati picioarele pe sub birou in timp ce o ascultati.

joi, 4 februarie 2010

Sam Cooke - Another Saturday Night


Pentru ca am pierdut un pic sirul zilelor sau ale noptilor, eu m-am pregatit pentru sambata, cu aceasta vaduva vesela a anilor 60.

One-man

miercuri, 3 februarie 2010

Pare un fel de imn

Atmosfera intunecata inainte de furtuna cu unii alergand pe strazile cenusii ale Londrei, un fel de gasca miscata de un avant anume ..



De fapt, tot albumul (Viva la vida) este bine facut, se simte ajutorul lui Brian Eno.

marți, 2 februarie 2010

O melodie siropoasa-bombastica... Meat Loaf -- I'd lie for you (and that's the truth)

Un Meat Loaf, in stilu-i caracteristic, de aceasta data insa dus la extrem... Cel mai tare mi se pare clipul care, desi-mi starneste un zambet, ma tine cu ochii atintiti de fiecare data cand il vad (nu prea des, totusi :-) ) M-a atras prin desavarsirea paroxistica pe care Meat Loaf pare sa o atinga in stilul sau ;-)

Micuta blonda

Un coleg mi-a aratat melodia asta, cu sugestia ca cica sa i-o dau lui Sorin, sa mi-o dedice :). Dupa ce am ascultat-o, i-am cerut tot CD-ul...dar nu a fost intocmai cum ma asteptam. Daca sunteti curiosi, cautati melodiile "Duru-duru", "Melci, scoici, raci" sau... altele, m-am razgandit, nu va mai dau linkul, gasiti singuri :).

Rinaldo - lascia ch'io pianga



Daca pentru a ajunge in Hades, ar fi este sa trec canalul pazit de monstrii cu doua si trei capete, si daca ar fi sa cant ceva intorcandu-ma inapoi, as canta asta..

Nordicii astia dark care le zic asa bine

luni, 1 februarie 2010

O japoneza calda-suava... Youmi Kimura -- Itsumo nando

... care mi-a venit in minte spontan, ascultand bluzul precedent (don't know why...) :

The National - Lucky You

Afara ninge cu fulgi mari, si ma gandeam ca ar merge ceva mai lent..

Un duo interesant

katie

ma initiez si eu acum cu o fata care, cred eu, are un curcubeu in cap :)