miercuri, 30 iunie 2010

Smoke City - Underwater love

O invitatie la o baie senzuala intr-un arhipelag faimos (merge si in marea neagra in lipsa de altceva) (tot din categoria vara braziliana)

din nou Queen -- Don't stop me now!

Cred ca e buna de dansat sub privirea soarelui spre amurg... mai ales in sezon... am facut-o acum cativa ani, pe... unde au cantat ei (era sa scriu "pe masa", dar nu am mers chiar asa departe...:-D)...

Anna Nalick - Breathe

Sober - Pink

un super song si o voce buna rau...m-a impresionat varianta live cantata in aer, cu miscari de acrobat profesionist si totusi live...insa calitatea inregistrarii era scazuta. deocamdata sa ascultam varianta standard, suna si ea bine.

Vara braziliana

Un cadou de la mine pentru voi :)
Pentru ca azi sunt vesela si vreau sa ma impac cu vara noastra capricioasa.

.

Pentru Dina, se stie!:)

coincidenta, Dina ni s-a alaturat chiar de ziua ei...La Multi Ani si...may the angels be with you! Charlie's:)

Alela Diane - Tired feet



peste Alela am mai dat si alta data, deoarece ma invart se pare in cercuri mici, si fiindca m-am bucurat de reintalnire am stat un pic de vorba cu ea.. ocazie cu care si ea a marturisit ca m-a recunoscut.. a zis.. "here I sung before" dupa care ne-am imprietenit definitiv.. in spate brazii.. pe jos pasunea alpina.. atunci i-am spus.. draga Alela, eu merg de cateva zile pe jos la servici si simt ca pe mine au inceput sa ma doara picioarele.. ea a ras si a compus acest cantec..

marți, 29 iunie 2010

80's beat!

hello, everybody! ceva vesel si energetic, de inceput :)



Jerry Ropero - Coracao

O melodie numai buna de un dans pe plaja :)

Ali Harter - Poor Kate, Can't resist the man

din categoria experimente live la dvs in sufragerie.. o postez aici pe Ali Harter cu 2 video, puse aici poate in ordine cronologica inversa, dar care ambele s-ar potrivi la categoria "sub 1000" vederi, categorie pe care o constientizez de abia acum, ca tot vorbea Costin de aparitia constiintei la o anumita varsta.. simt si eu ca am acum 3-4 ani ca varsta muzicala si realizez ca lumea se imparte cel putin in 2: "familia Metallica" si familia Ali Harter (ce realizare !).. interesanta si lipsa de reactie a publicului din videoclip..




Vrem sa va doara - Parazitii

in ton cu ce se intampla in ultima vreme in tara noastra (pentru Cata: s-a marit TVA-ul cu 5%, scad salariile, cresc preturile etc.); mie imi cam taie aripile dornice sa-si ia zborul:)

limbajul e dur, am cautat o varianta cenzurata, insa nu exista; promit ca e singura si ultima:D

luni, 28 iunie 2010

Pe genul şucar….

Florence & The machine - You've got the love

O voce deosebita, dar unde o fi "the machine" ?
Cald si la ei se pare ...

Oasis - Live forever

O recomandare, chiar daca eu nu vreau sa traiesc vesnic :)

duminică, 27 iunie 2010

Craig Wedren - Forgive me love

http://www.youtube.com/watch?v=Ae2Zacg7yPg&feature=related

Sigur ca mesajul poate fi ipocrit in anumite situatii, ca sa nu zicem in majoritatea, dar interesanta mi se pare caldura melodiei ca si a imaginii de pe coperta albumului.. sigur o interpretati cum vreti, mie mi se pare pur si simplu ca se tin de mana.., o atingere necesara

De cateva zile pe repeat..

Kings of Leon - Closer



Catalin

sâmbătă, 26 iunie 2010

Un pic off-topic: Electra -- Jean Giraudoux (r: Claudia Morin)

Stiu ca e cam pe langa subiectul blog-ului, dar iata, ieri seara a fost un moment foarte important pentru mine, am vazut Electra lui Giraudoux (care ma "obsedase" inca din adolescenta cand o citisem prima data, dar pe care nu o vazusem niciodata pe scena), in regia lui Claudia Morin (http://morin.claudia.free.fr -- aici in rolul Clitemnestrei)...

De fapt, mitul Electrei ma preocupa foarte tare (ca si altele - gen Ulise, à propos de Electra, dar waay beyond, as well) si, ca sa fac o comparatie, Giraudoux transforma cumva coephorele tragice eschiliene in parabola à la Bunuel aproape... un exercitiu intertextual cu atat mai fascinant cu cat, la punerea in scena, lasa regizorului libertatea adaptarii (post)-moderne fara a cadea in ridicol... de fapt, am manipulat un pic pentru ca Giraudoux e dupa mine, paradoxal, mai degraba in filiatie cu Sofocle aici, dar cred ca remarca ramane valabila:-)

Si, ca sa fie totusi un clip atasat postului, iata un fragment dintr-o reprezentatie mai "veche" a aceleiasi piese, de aceeasi regizoare si cu aceiasi actori:

Biffy Clyro - Niste bubbles de weekend

Clejani - Cantec de dragoste



asa ca o intoarcere la radacini, fiecare pe unde si le are.. eu am avut placerea sa-i vad si sa-i aud pe aceasta tanara formatie, care canta, cand eram si eu flacau, in anul 2007.. intr-o frumoasa zi de vara

vineri, 25 iunie 2010

Sand in my shoes - Dido

cu gandul la schimbari...

Rammstein - Mein Herz Brennt

Drums - Alexunder Base feat. Lys



o melodie dulcica de vara si niste tobe la la la...poate-si face Cata mila si-mi pune si mie embed-ul

Fyfe Dangerfield - Cantec de leagan...

Don't grow... You can stay! :) Noapte buna, somn usor, sapte purici pe-un picior!

joi, 24 iunie 2010

Adriana Rusu feat. Tataee - Noi doi

Ce ciudata miscarea de la 0:40. Dar hot ...

One of us - Joan Osborne

Si pentru ca azi am iutub, pot sa postez, am embed, pot sa comentez, imi fac de cap cu inca un videoclip si inca o tema...divina:)

White Stripes - Fell in love with a girl

Si cum "o zi fara ritm, este o zi pierduta" (ar fi zis Chaplin 2010), propun batzaiala pe varianta lego a white stripes - fell in love with a girl (the same, in my case :P )

Placebo - Black Lights

Mai demult stiu ca auzeam de Placebo si ma gandeam ce mai e si cu dubiosii astia ?

Chestia e ca melodia asta iti intra in sistem repejor :)

Republica - Ready to go

Pentru un inceput de zi in forta :D

Vampire Weekend - Walcott

Ah, ah, speram si eu sa fiu islandez luna asta de luxembourg .. acum daca tot nu mi-a iesit, sa ma pun din nou pe postari.

Si pentru ca am fost de curand la un concert VW ce putea fi mai bun decat piesa lor de deschidere ?

Katie Melua - Spellbound

pentru persoanele speciale care te fac sa plutesti, apoi te lasa in aer si te invarti haotic...pana cand gasesti o parasuta ascunsa de care doar tu stii si revii in siguranta pe pamant..

Piers Faccini - Home away from home



sigur ca daca pleci de acasa undeva unde e fain frumos, ceea ce gasesti acolo e un homeawayfromhome, ce pot spune mai mult, ideal ar fi ca peste tot sa fie ca acasa.. si cu putina grija putem sa avem si asta. cum am putea sa umplem spatiul? pai intotdeauna cu vise.. visele nu incap nici intr-o suta de spatii. cu sperante. cu optimism. cu ce mai avem pe acasa. eliberati-va de lucruri. lasati spatiul gol si umpleti-l cu iluzii..

si pentru ca am vorbit despre ce inseamna acasa, tot Piers vine si ne spune sa stam linistiti si sa luam modelul Oceanului, "cause the ocean knows each way(v) it breaks it's coming hooohohome" :)

miercuri, 23 iunie 2010

Golden Silvers - O, your love has gone but your not alone ...

Alors on dance...

Nu prea merge dupa piesa mai profunda de dinainte, dar merge in schimb dupa... o zi infernala, cand obositorincul din tine abia asteapta sa uite de aberatii si sa se destrabaleze putin, pur si simplu!

marți, 22 iunie 2010

din nou Zbigniew Preisner -- van der Budenmayer Concerto

Revin cu unul din compozitorii dragi mie, cu o bucata care mi se pare in acelasi timp si sfasietoare si inaltatoare, si de care ma simt foarte legat (chiar o cant, pe vocea super inalta - aici a sublimei Elzbieta Towarnicka):

Variety Lab - London in the rain

Salutare,

Pentru ca sunt nou-venita aici, o sa incerc sa sparg gheata cu un pic de ploaie :)) Melodia a fost descoperita in momentul in care voiam sa testez o pereche de casti si atunci m-am gandit eu sa folosesc sunetul produs de picaturile de ploaie, eventual sa fie torentiala. Asa ca am dat pe deezer o cautare dupa "rain". Si uite asa am ajuns la "London in the rain". Mi-a placut din prima (lucru rar intalnit la mine), asa ca acum o impartasesc si cu voi :)
Auditie placuta!

Allison Irahet - Friday I'll be over u



un rock mai adolescentin, te scutura de false probleme, de false drame si de "nu pot", "nu va fi ok"...nu doar personal, ci si profesional...

Si... aceeasi Marie cu alta palarie

Bine, putin experiment nu strica - sa alaturi doua filmulete atat de... diferite si sa incerci sa gasesti legatura. Daca stie cineva japoneeza, poate ne explica ce zice Darwin Deez acolo. :)

Anna Karina - Jusqu'au bout de ma folie...

Daca tot veni vorba de povestile care transced puterea noastra de intelegere... Laisse le temps, oublie demain/ Oublie tout ne pense plus à rien...

duminică, 20 iunie 2010

in a broken dream - python lee jackson

pentru acele povesti care transcend puterea mea de intelegere dar pe care le admir - nu-mi vine acum in minte decat povestea semnata de Lucian Pintilie si Clody Bertola care a tinut 40 de ani pana la disparitia lui Clody si care continua sa inspire inimi prea mult tapate de stresul cotidian; Clody era mai mare cu 20 de ani decat Lucian - astfel de povesti sunt probabil cu sutele sfidand nu numai anii ci multe alte considerente aparent importante dar in realitate infime

t-rex - hot love

uneori depersonalizarea e strans legata de traume fizice, dar alteori e o urmare ciudata a unei stari de prea mult bine in care nu mai stii ce voiai, daca aveai vreun plan, daca erau lucruri pe care trebuia sa le faci, ce nu-ti placea la oameni... totul dispare si in loc ramane acea stare sublima de bine in care nimic nu mai conteaza, simti ca iubesti si iubesti, simti ca ti-e somn si dormi, apoi te trezesti si iar iubesti si aproape ca plutesti departe de tine
unii se drogheaza sa simta asta, altii o simt pur si simplu

Sing along to the music,/ Write a song about something stupid,/ You see the sound always follows me,/ The rhythym it swallows me!

Eeeeeeheeeeeeeeeheeeeeeeeeei! Serios? Si nici n-am fost prezenta la ceremonia de premiere... ;( Sunt coplesita, multumex, emotii mari... :))

Ennio Morricone -- Romanzo Novecento

O piesa ce mi s-a parut... fara cuvinte sa spun cum... din genericul unui film, Novecento (1976) la fel de... fara cuvinte, o saga de 5 ore cu de Niro si Depardieu in their heyday, in regia maestrului Bertolucci...

vineri, 18 iunie 2010

E timpul pentru nitica intelepciune...

trebuie vazut:) si la propriu si la figurat...
felicitari si castigatorilor acestei luni:)

Menomena - Wet & Rusting



si pentru ca tocmai ce am aniversat blogul si i-am celebrat pe autori, mi se pare potrivit sa pun ceva grandios asa.. si am dat peste asta. am ramas impresionat pentru ca mi-am dat seama ca muzica, in toate formele ei, schimba vieti, destine.. asa cum puteti observa si din videoclip

joi, 17 iunie 2010

premiile blogului - iunie 2010

si acum... sa bata tobele... ta-ta-ta-ta... fiecare la locul lui, liniste , va rog!
se anunta premiile blogului pe luna iunie, asta daca reusesc sa mi le-aduc aminte :-P dupa ce am asteptat sa am net vreo cateva zile bune, acu nu mai am rabdare sa compun asa ca va spun pe nerasuflate:

trofeul blogului il primeste Len pentru minunatele ei piese si pentru perseverenta cu care le posteaza chiar si atunci cand are convingerea ca nu mai e nimeni pe blog - FELICITARI, LEN! te apreciem chiar daca nu suntem mereu prezenti

coronita cu lauri impletita de noi ii revine lui Vlad pentru cel mai comentat post cu mesajul Keep up the good work! intr-o zi vei primi trofeul, bineinteles dupa ce voi reusi sa-l adorm in prealabil pe tartorul blogului

si acu cel mai disputat premiu era cat pe ce sa ajunga la Catalin, dar, datorita unei priviri vigilente, el a ajuns la persoana cu adevarat meritorie; premiul islandeza lunii pentru cele mai putine posturi ajunge la Adriana - un dans, ceva? :-P

felicitari premiantilor!

N-am noroc - Anda Calugareanu

o melodie pe care sa te trezesti vesel dimineata...



m-a obsedat in dimineata asta....calitatea sunetului nu este cea mai buna, dar reuseste sa surprinda esentialul:)

miercuri, 16 iunie 2010

Pentru Cata, melodii din reclamele Orange...:)

tot astept sa-mi permita conditiile tehnice sa pot comenta si sa postez videoclipuri, mi-am dat seama ca nu si nu...
m-a amuzat un comment de-al lui Cata cu melodia a la reclama Orange si posibilele scenarii; pentru ca nu ai televizor, iata cateva mostre...
pe ultima posibil sa o mai fi postat, este cantareata cu a carei voce a fost asemanata vocea castigatoarei Eurovision de anul acesta, alaturi de cea a lui Lily Allen. Enjoy!

Mika – Good gone girl
http://www.youtube.com/watch?v=XzVB_-9LqB4

Jona Lewie – Stop the cavalry
http://www.youtube.com/watch?v=EOe18JcatZo

Paloma Faith
http://www.youtube.com/watch?v=yKIM3SkR45I

Loving you, la la la la la



un cantec foarte drag mie, descoperit prin prisma soneriei de telefon a unei colege de birou...e si putin funny, recunosc:)

Martin Grech -- Some trance...s....

Prin frigurile celtic/nordice ploioase pe unde m-am asezat acum, parca se preumbla ritmuri de genul acesta prin aer...



Multumesc cui m-a introdus in ele... tin de cald/de umbrela/de umbra seara tarziu...

marți, 15 iunie 2010

Lizzy Waldmuller - Das Macht Die Berliner Luft

http://www.youtube.com/watch?v=BIBT4IiJayY&feature=related

Si pentru ca din depresie poti sa dai usor in dementa, iata cam cum ar arata in viziunea mea totul.. :)

Akvarium - Trandafir de iarna (de dragul racorii)

N-am habar daca e ceva de capul melodiei asteia - Akvarium e o trupa de dinozauri rusi care au experimentat si ei in paralel cu restul lumii, si, ma rog, ca la noi, secera si ciocanelu' nu le-a permis sa-si exploreze din plin autenticitatea - recunoastem prea bine influentele Cohen, Dylan, Shankar ;) ... Dar daca n-ai ascultat niciodata Dylan sau Cohen si stii si putina rusa, inghiti galusca, si s-ar putea sa si aplauzi la sfarsit. :) A, si sper ca sarbatoreste toata lumea ploaia de azi. Allegro ma non troppo. Sau n-ati remarcat-o?

Наутилус Помпилус - Крылья (Wings)

Traducere (grosolana, sorry, mereu pe fuga): Iti scoti rochia de seara/ Stai in picioare, cu fata la perete/ Iti vad cicatricile proaspete/ Pe spatele fin ca matasea./Vreau sa plang de durere/ Sau sa alunec in somn si-n uitare/ Unde-ti sunt aripile/ Care-mi placeau mie mult? (...) Nu te intreb cati bani ai/ Nu te intreb cati iubiti/ Vad ca ti-e frica de ferestre deschise/ Si de etaje inalte./ Si daca maine va incepe un incendiu/ Si va arde toata cladirea/ O sa murim fara aripile acestea/ Care-mi placeau mie mult?

Keren Ann - I'm not going anywhere



uite daca tot e momentul depresiilor citadine.. eu cand nu am bani ar trebui sa cant asta :)) in alta ordine de idei, mi se pare ca muzica parca ar fi dintr-o reclama la Orange... cu mesajul e mai greu, dar ar putea fi ceva de genul, mi-a murit telefonul, so I'm not going anywhere.. sau.. tocmai ce mi-am platit abonamentul, so I'm not going anywhere.. ma rog, umor negru.. recomand niste betabloquant-e, daca dati bacul, sau daca vreti sa-l da-ti din nou (eu am nevoie la romana).. desi am auzit ca pastilele astea provoaca tahicardie, si tahicardia.. :)

Jai guru deva om...

M-am gandit sa schimb interpretul, mai ales ca nu-i de lepadat. Tine gura putin cam inchisa parca pustoaica asta stranie, dar se incadreaza in peisaj, nu?

Travka - Ce noapte, ce zi...

Si n-aveti idee cand se termina si povestea cu codul asta galben, hm? Lumea deja a inceput sa o ia razna prin Bucuresti, innebunim pe capete... ca-n filmele cu zombilitici, din ce in ce mai putini oameni si numarul lor continua sa scada si scade ingrijorator de repede. Mi seimputineaza luciditatea pe zi ce trece, ma scufund, vorba cantecului astuia... Ieri era sa-mi pice in cap o frumusete de fotoliu vintage in timp ce treceam cuminte pe langa un bloc - Imagine, cineva facea curatenie! Hm, sau... plimbandu-ma zilele trecute pe langa un cuplu de sexagenari dolofani, am simtit brusc nevoia sa ma opresc. Ca sa-mi verific calitatea halucinatiei - da' pana la urma s-a dovedit ca nu halucinam absolut deloc: el statea in genunchi si o tragea cu disperare de fusta, incercand probabil s-o ajute sa se dezbrace, iar ea striga pe un ton semibahic: "Sariiiti! Ma omoara!" in timp ce-l pupa cu nesat pe chelia transpirata. Ma-ntreb cine ar fi sarit, ca eu n-am fost in stare. Printre altele, in Parcul Circului, o batrana nevazatoare singura cuc hranea cu miez de paine niste pasarele... nu parea sa fi remarcat, sarmana, ca porumbeii isi luasera valea repejor, ingroziti de o turma hamesita de corbi.

luni, 14 iunie 2010

Everybody seems to think I'm lazy/ I don't mind, I think they're crazy ... ;)

And this one makes me smile! And after all, I'm only sleeping...

Zaz - Je veux

o descoperire noua pentru mine, it makes me smile...:)


ZAZ je veux (clip officiel)
Încărcat de kerredine. - Explore more music videos.

Lily Allen - Smile

o voce cu personalitate si un cantec juicy.
din cate stiu, isi compune singura melodiile, muzica ei reprezentand-o in totalitate...

duminică, 13 iunie 2010

Tears of the Sun

Se dedica tuturor celor care au fugit care incotro si s-au ascuns pe unde au apucat de sarutul mortal al soarelui din weekendul asta. Mai face cineva plaja?! Ca mie mi-e frica...

sâmbătă, 12 iunie 2010

Nicolae Kirculescu -- Moment muzical

Varianta completa a unei vechi si in acelasi timp inca actuale amintiri din copilarie... care mi-e foarte draga si acum, si pe care o "laud", fara ezitare, prin diferite tari:

Ben Harper - Waiting for you, She's only happy in the sun



am pus aici un pixel art involuntar insotit de un "robo-voice cover" dupa un artist nou pt mine, vechi pentru altii.. cu ceva siropos care se poate asculta si in masina... si pe balcon.. si la coada la supermarket..daca nu va place varianta re-slaverized, atunci puteti s-o acultati si pasta... re-kitcherized
http://www.youtube.com/watch?v=iq8AwKee4zM&feature=related

bonus, ceva mai soft.. de ascultat in dormitor sau pe terasa unei pensiuni la munte.. sau pe dig la mare...:)



have a nice weekend :)

2 remixes la Seven Nation Army

Cel din titlu era principalul vizat, dar cum nu are embed, am profitat si am mai adaugat unul.

De ascultat la o plimbarica cu masina ...

vineri, 11 iunie 2010

David Bowie - Starman



let the children use it .. :)

joi, 10 iunie 2010

It's a sad and beautiful world (spus cu accent italian)

Iaca asa, in miez de noapte, m-a apucat brusc un dooooor de filmul Down by Law... m-as uita, da' cand s-o crapa de ziua si-o sa-mi zbarnaie telefonul, tare mi-e ca-l fac bucati. Voi asculta numai soundtrack-ul, ca sa ma mai potolesc. Daca e cineva in lumea asta care n-a vazut filmul Down by Law... sa faca rost de el si sa se uite, sa se uite. ACUM. :)

Zemfira - Бесконечность - Infinit

And though you'd like to hear a song/ That sings everything's all right /The temperature is warm/ The fire horses sleep...

Cam multa filosofie pentru temperaturile bucurestene. Sau poate tocmai de-aia am ales melodia asta cam lalaita, de altfel... numai buna pentru un somnic de dupa-amiaza. Mai ales daca sunteti inca la serviciu... ;)

miercuri, 9 iunie 2010

Cantona - Black Light Picture



deci, cum ar veni, pe mine m-a cam topit caldura.. de aia simteam nevoia de ceva vioi si am gasit asta.. ca tot veni vorba despre fotbal

K'naan - Waving flag

Chiar daca nu sunt microbist, m-a fascinat intotdeauna atmosfera festiva a campionatelor mondiale de fotbal. Poate isi are radacinile in copilarie cand simteam in aer cum lumea se pregatea cu acelasi zel ca pentru sarbatorile de iarna.
De fapt, daca deschideti un pic porii simtirii, parca va ia si pe voi asa o bucurie nedefinita. Si cum fiecare cupa a excelat pe partea muzicala, tema de anul acesta o percepi inca de la inceput ca fiind numai buna pentru un asa eveniment.



Hai sa va aud cum fredonati ..
.. when i'll get older, i will be stronger ..

(later edit)
Remember?

marți, 8 iunie 2010

Colaj muzical #1

Cineva a pronuntat cuvantul "colaj" si mi-am adus aminte ca acum mai bine de un an am.. inventat (heh) un "colaj muzical".. adica.. well, prindeti voi ideea. Daca nu, e explicata in postul original. :)


1. Waking up at the start of the end of the world
2. My breath the only motion around
3. Fallen angel, tell me why
4. Night after night I wake up shaking
5. My bones will break and my heart would give
6. There's no running away from these things that hold you down
7. Silent night for the rest of my life
"Forgive me Father!" won't make it right
8. I've been crawling in the dark looking for the answer
9. I can't seem to find out what I feel
10. Is there a spell that I am under
11. I need places to go, I need things to feel
12. I am not afraid to walk this world alone
13. And in this labyrinth - Where night is blind
14. There must be someone I can see...
Theres gotta be something for me
15. I wanna fall in love tonight
16. ... The emptiness that burns inside.



Catalin

ABBA -- Hasta Manana

Melodia imi canta aproape obsesiv de vreo cateva zile incoace...



Desi melodia e telle qu'elle est... pur si simplu ma urmareste peste tot...:-D

In gandul meu ciresele se coc...

Inspirata de colajul lui John, am scotocit pe Tub dupa niste Nu acum. Pacat ca n-a mai fost timp de ei, chiar suna bine, mai ales cu vioara aia din spate!

Nothing's wrong, nothing's wrong, nothing wrong... to-day!

So? Ce ziceti?

Piazzola bandoneonistul...

Excelenta pentru exersat pasii de tango, in special pentru cei care danseaza fara a tine cont de pasi!

It's all about the money - Meja

o melodie refreshing care imi tot vine in minte in anumite momente....

luni, 7 iunie 2010

Folkustic - Paul Arva, Iulia Gusatu, Ovidiu Scridon, Catalin Ungureanu

Eh, dragii mosului, sa va povesteasca mosul care e treaba cu Iasii.. acolo s-au intalnit niste destine, niste prieteni care au fondat miscarea asta folkustic. Ce o caracterizeaza cel mai bine e componenta tanara a echipei si tenacitatea.. au ajuns deja la editia a 5-a de mini-festival, la care s-au prezentat cativa spectatori rataciti, printre care si eu. Am fost surprins sa vad ca bilete nu se puteau cumpara decat de la intrare. Nu sunt prea multi fani ai folkului, iar oamenii de acolo sunt niste cvasi-anonimi. Exact cum imi place mie. :)



Paul Arva e cam ce as vrea eu sa cant daca as avea sensibilitatea lui.. si, imi pare rau ca trebuie sa va dezamagesc fetelor, dar e insurat :)



Pe Iulia Gusatu v-am mai prezentat-o cu Vremea.. ce sa spun, acum ea a cantat si melodia asta care se numeste Viscol pe care a prezentat-o ca fiind mai noua. Intradevar nici eu n-o stiam.. desi vad ca inregistrarea dateaza de cel putin de 2 ani.. deh, nu putem sa creem tot timpul, mai trebuie sa si traim.. iar Iulia sunt convins ca-si traieste viata din plin din moment ce canta asa de bine.



Ovidiu Scridon are o foarte buna prezenta scenica si un ritm foarte bun, daca as face o petrecere organizata l-as invita sa cante de exemplu.. in ciuda acestui fapt pe youtube e prezent prin cateva cantece de dragoste, imagine publica de care cred ca si el se mira oarecum. Si ca tot a batut apropo pe scena de chestia asta si de hit-ul lui "Mi-e dor", o sa-l postez si eu.. sper ca in curand sa revin si cu niste inregistrari personale din concert, ca sa vedeti diferenta. Oricum pe mine m-a surprins placut aceasta dubla-personalitate.



Catalin Ungureanu a cantat in Prefix 032 si altfel mi-e rusine ca n-am auzit de el. E un foarte bun chitarist si muzician. Probabil ca nu prea exceleaza la alte capitole cum ar fi vocea sau relatia cu publicul si are un stil asa de parca e tot timpul in gara, intre doua trenuri.. dar a fost o surpriza foarte placuta pentru mine.

Asa ca incheiere, o sa spun ca au mai cantat si altii, si cel mai interesant este ca la sfarsit trebuia sa cante grupul "Nu Acum", care nu au mai avut timp spatiu sa cante din cauza ca prezentatorul a vorbit foarte mult iar sala era inchiriata pe durata limitata. Ei s-au cam suparat, dar sper sa le treaca si sa cante cat mai curand. Daca "nu acum", atunci cu prima ocazie :).

sâmbătă, 5 iunie 2010

I would change for you but, babe, that doesn’t mean I’m gonna be a better man

:) Sper ca nu a postat-o deja unul din voi mai demult... scuze, incerc sa recuperez, mai am mult de citit si ascultat.

vineri, 4 iunie 2010

Love is a battlefield - Pat Benatar

statusul unui coleg pe Facebook:)

Orice femeie vrea ca un singur barbat sa-i poata indeplini toate dorintele.
Orice barbat isi doreste ca toate femeile sa-i indeplineasca o singura dorinta...Cine e mai rezonabil?

One day the river will overflow, and there'll be nowhere for us to go ; and we will run, run... wishing we had put out the fire

Regina - Cursa de biciclete

Sa speram ca Ema va fi inspirata si va incerca sa caute melodiile si cu titrarea Irinei Nistor ..



tocmai am venit de la o iesire ..

Tom Brosseau - Tonight I'm careful & Been True





doua melodii linistite, ar fi mers si o a treia mai saltareata dar avand in vedere ca m-am curentat in repetate randuri la firul de retea, am renuntat intr-un final sa-l mai folosesc si plutind pe internet mobil, o sa mai aman cautarea celei saltarete.. si o sa compun un cantec firului de retea

tonight I'm careful with you
cause you got the ac-dc
you have not been true to me
you electrified my fingers

joi, 3 iunie 2010

По-русский опять - Машина Времени

Sper sa reusesc candva sa traduc si versurile... pentru ca e intotdeauna mai multa poezie decat muzica la rusii astia.

Pentru atmosfera aceea mai molcoma de pe vremea mamelor celor de la Beatles

SSSHHHHH...........Bjork

Herman Hermits -- Silhouettes

Inspirat de Working-Class Hero de mai devreme, de Paul Anka-urile de dinainte si de cross-fertilizarea cu The Ronettes (subreptice infiltrate intr-un comentariu), mi-am amintit de fapt de originalul la comentariul respectiv... ca un fel de in-between pentru mine, intre working-class hero si lonely boy, o atitudine mai contemplativa...

miercuri, 2 iunie 2010

lonely boy - paul anka

si pentru ca orice-ar fi ne intoarcem la acelasi idilic someone to love

diana - paul anka

pentru ca gasim in noi puterea de a sfida regulile si de a crea

you are my destiny - paul anka

pentru ca dintr-un soi de orgoliu ciudat ajungem sa facem copii la peste 40 de ani, copii care nu ne vor mai prinde bunici...
pentru ca uneori ma gandesc cu nostalgie la acele vremuri in care oameni care nu se cunosteau prea bine se trezeau cu un copil si ziceau ce-ar fi daca...

puppy love - paul anka

de ce paul anka? pentru ca e iubitul mamei din tinerete si pentru ca aseara a fost in Bucuresti si a fermecat-o din nou :-)
pentru ca si eu voi fi o batranica si nu voi avea cu cine sa merg la concert ca sotu se uita la meci, copilu e cu gasca si prietenele sunt mai mult imobile
pentru ca am si eu iubiti la spectacolele carora ma voi duce peste ani...
pentru ca...

White Stripes - Icky Thump



Nu prea am ce sa zic. Se asculta tare, cu chef de razmerita si putin haos (controlat - Jack isi stapaneste chitara). Zic si eu ca la Carrefour sau Kaufland: daca gasiti in alta parte rock clasic in 2 instrumente mai bun ca asta, mai postez inca 10 melodii White Stripes !

As soon as you’re born they make you feel small/ By giving you no time instead of it all...

Vegetabile

O reactie la postarea minunatului "lighean"al Emei care canta ca un pian, un fragment muzical (?) interpretat, se pare, in deschiderea unui festival de teatru modern. Experimental, antrenant dar ce mi se pare mie extraordinar de extraordinar la un concert cu o orchestra din legume e ca publicul nu vine cu niciun fel de asteptari. Pentru ca n-ai mai auzit asa ceva, nu ai cum sa ramai dezamagit ca pianul nu suna a pian, ca toba nu suna a toba sau ca hangul nu suna a hang. Ca sa nu mai spun ca la sfarsitul spectacolului ai putea fi servit probabil, cu o supa de instrumente muzicale!

LeadBelly - Pick A Bale of Cotton



La intrebarile de mai jos din postul Lilianei :), iata un posibil raspuns, zic eu, acoperitor. E cam ce ar fi facut Charlie Chaplin daca in loc de Modern Times ar fi facut Old Times.. asa ca va invit sa ascultati aceasta floare inmiresmata si plina de culoare a folclorului nostru american..

Infinitul lautaresc

am primit azi pe mail si vreau sa share cu voi...:)

Francesco Agnello - Hang

am descoperit recent acest intrument intr-o piesa de teatru regizata de Peter Brook si am fost fascinata de sunetele pe care le produce

O alta muza a copilariei.... Marie Dauphin -- Clémentine :-)

O melodie contemporana cu Scufita rossie de mai devreme, dar pe care am aflat-o un pic mai tarziu... si care aproape m-a "obsedat" la vremea respectiva (chiar am plans atunci la desenele respective!)... si de care si azi ma simt legat... remember la petite Clémentine ?

... in interpretarea originala...

Clémentine, quand tu fermes les yeux /
Tu devines le merveilleux/
Clémentine, prends-nous dans la bulle bleue/
Tant pis si c'est dangereux...

Quand on a seulement dix ans/
Souvent on voudrait bien être plus grands/
Pour partir en avion en s'envolant d'un coup de vent/
Tout là-bas vers l'horizon/
On fait comme la petite Clémentine
On rêve de nuits de Chine, de nuits câlines/
Et tout va beaucoup mieux quand Eméra vous tend les bras
Le mal fuit le mal s'en va...

Clémentine tu te bats jour et nuit/
Tu défies la maladie/
Clémentine, on ne te quittera pas/
Et un jour tout s'arrangera...



Mi se par impresionant de optimiste versurile, in stark contrast cu animé-ul, de fapt...:-)

marți, 1 iunie 2010

Traiasca jocurile, zambetele, nazbatiile!

Emmy the Great - We almost had a baby



well, o oarecare pasivitate in versurile astea, care in loc sa dea in plans, da in ras, datorita videoclipului. ma rog, un fel de rasu-plansu !

:)

Cantecul Scufitei Rosii - un film rusesc simpatic la care m-am tot uitat in copilaria mea

'Neata si la multi ani de Ziua Copilului!