marți, 22 februarie 2011

Alicia Maguina -- Bartola & Negra quiero ser & Paloma blanca (Triste con fuga de Tondero)

De teama celulei cu leprosi manèlici, iau leapsa de la Ema si, cu mare bucurie, dau drumul la dansuri romantice in doi, pe voci feminine... Unii spun dans national, altii dans costier... Oricum ar fi, n-as sta pe scaun, ba chiar as dansa si cu el faute de mieux...:-)

Intai una un pic cabaretica...Si una mai saltimbanca... desi si grava un pic...Si la final de soirée péruvienne, una mai mélancolo asa pe gust...Si pentru ca mai ales a doua, dar si prima, mi-au evocat-o pe Lili, ii dau leapsa si-o trimit in... Argentinaaa... :-) Bon voyage ! ;;-)
Insa pentru ca a treia mi-a evocat-o pe Ema cumva, ii dau si ei leapsa si o trimit in acelasi loc... mai precis asa prin Patagonia :-) Vant din pupa (suind pe Rio Negro) ! ;-)

7 comentarii:

Ema spunea...

f frumoase si cu nerv :-) go, Lili, go - fugi si da leapsa in argentina sa scapi de inchisoarea leprosilor muzicali...

Ema spunea...

poate n-ar fi rau sa ne spui cate ceva si despre instrumentele acelea mai speciale care se-aud ;-)

Ema spunea...

si poate ne spui si cum se danseaza :-P

vlad popic spunea...

Pai pocniturile acelea asa ca niste clappings sunt de la cajon, care e ca o toba patratsoasa (paralelipipedica mai exact), cu o fatsa rezonanta", pe care se canta ca la toba, mai subtire decat celelalte, si o gaura pe partea opusa pentru iesirea sunetelor ; pe partea "rezonanta", sub placa de care clap mainile, pot fi corzi, o folie metalica, clopotei etc, care sa diferentieze cajoanele unul de altul...:-) Cel de aici cred ca e cu o folie metalica, dar e doar a gutfeeling... :-) De obicei se canta la el stand cu fundul pe el pur si simplu.. e asa ca o boxa mare ca aspect :)

vlad popic spunea...

Haa, cu dansul, e in doi care isi dau tarcoale tsopainda unul altuia, ea cu rochie lunga pana la glezne, el cu palarie si esarfa :-) Fac piruete unul in jurul celuilalt, se privesc, dar nu se ating... se rotesc... :-)

Ema spunea...

cine-i curios poate vedea dansul aici
http://www.youtube.com/watch?v=sTlIBWY4FpM&feature=related

si cajon aici
http://en.wikipedia.org/wiki/Caj%C3%B3n

Cata O spunea...

interesanta maguina, i-am dat 4 stele, dar crd ca e de 4,5, en todo caso, me ha gustaba muchisima

dansul zici ca e pauni

iar cajon e un fel de cutiu... pt ca caja inseamna cutie

Trimiteți un comentariu