vineri, 4 martie 2011

Claude Debussy -- Prélude à l'après-midi d'un faune / coregrafie : Vaslav Nijinski

Iata comme promis détour-ul meu prin Evropa, in compania, tot asa un ochi in Levante si unu'n Ponente... unui domn rus de fapt polonez (nascut de fapt in Ukraine, chiar cand a disparut altcineva cunoscut, foaarte cunoscut... si plecat si el cu o mitica cifra sapte inaintea lansarii bilei metalice invartitoare prin spatiu...) din ultima tasnire oniric romantica... la Ballets Russes... pastorite de nimeni altul decat... Diaghilev...;;-)) Mitic la propriu, la figurat, la plonjat, plutit si deja cuvintele se sting... miscare pura... armonie pe clarinet...:-) Si chiar, ce coincidenta, cu un zvâc inainte de cand s'a deschis metroul de la Buenos Aires... :-)



Aaaaa, si poezia de fapt plecase de la nimeni altul decat... Mallarmé, un fel de cirac al altui la fel ca el de dinainte, care a mai aparut pe aici in a different guise...:-)

2 comentarii:

Ema spunea...

tu mai mult iti imaginezi decat vezi in acest video...

Cata O spunea...

am urmarit cu viu interes acest videoclip, cu atat mai mult cu cat chiar azi(ieri) am participat la un atelier de miscare ocazie cu care am facut uimitoarea descoperire, ca daca iti impui sa te misti intr-un anumit fel, sa zicem fluid, totul devine mult mai greu.. cred ca suntem niste papusi stricate, mult mai devreme decat in viziunea lui minulescu

Trimiteți un comentariu