miercuri, 4 mai 2011

A tiny piece of the puzzle

Am un folder intitulat "misc", in care salvez melodiile pe care mi le trimit alte persoane. Melodii din toate genurile, claie peste gramada. E interesant cum (re)descopar cate o melodie ca si cum as asculta-o prima oara pentru ca m-a lasat rece la momentul respectiv sau pentru ca eram prea preocupat de alte maruntisuri pentru a asculta-o cu adevarat. Si totusi, persoanele care simt nevoia sa impartaseasca cate o frantura din ele, o fac din toata inima. Iar cei din jur nu sunt pe aceeasi lungime de unda.

Suntem personaje intr-o comedie de Cehov, asta suntem. :)

Anyway, iata una din acele melodii:
Madeleine Peyroux - Blue Alert



Catalin

6 comentarii:

Cata O spunea...

interesanta remarca ta cehoviana.. mie mi se intampla acelasi lucru cu melodii de pe blog.. le posteaza cineva.. si le redescopar singur in alte contexte..

contextul conteaza foarte mult.. si blogul asta se concentreaza si pe context.. ca parte a actului de a asculta o melodie..

melodia ta ma trimite cu gandul la un pahar de whisky.. si o negresa care canta intr-o lumina difuza.. n-am trait asta niciodata.. decat virtual.. totusi timpul nu e pierdut.. din pacate localuri de acest gen in bucuresti nu sunt traditionale.. la noi e traditia cu lautarii.. care e altceva..

Catalin spunea...

Las' ca ne facem noi mari si mergem in turneu prin toata lumea. Iar cand adrenalina pompata in timpul spectacolelor ne va tine treji pana la 3-4 dimineata, vom petrece timpul in barul hotelului sau localul de peste drum, band un pahar de whiskey, in acompaniament live, pe lumina difuza. Si vom avea o senzatie acuta de deja-vu, mai obsedanta decat nesomnul provocat de spectacol. :)

Cata O spunea...

cred ca am inceput deja sa am.. Madeline nu e noua pe blog.. lipseste whiskey-ul.. cred ca o sa-l inlocuiesc cu o cola..

Ema spunea...

mie muzica asta, glosa ta si whiskey-ul lui cata m-au dus la pescarus - acolo curgea, curgea whiskey-ul odata cu replicile, intrarile si iesirile, nici nu mai stiu cate, imaginile se reflectau din privirea lui trigorin; iar intram, iar ieseam, iar whiskey, din cand in cand paharul lua alte cai tremurande spre guri doritoare
si nu, nu era intuneric, nu era o negresa dar era atat de aproape...

Catalin spunea...

:)
Uite, ca am uitat complet. Voi ati baut whiskey ca sa scapati de emotii? Eu eram atat de concentrat incat nu cred sa fi bagat de seama. :))

Ema spunea...

eu imi aduc aminte - chiar faptul ca am baut un pahar eu :-) si nimic... emotii cu carul, asta apropos de adrenalina, insa in loc sa dispara emotiile dispareau alte coordonate de timp si spatiu; imi zicea - bei prea mult n-o sa mai stii replicile, mai bine da-mi mie si uite-asa paharul pleca si plecam si eu

Trimiteți un comentariu