sâmbătă, 4 iunie 2011

carmen - the cullberg ballet (mats ek)

asa in plina sesiune iata ca mai dau si peste frumos...
Carmen in coregrafia lui Mats Ek
The Cullberg Ballet



si pt curiosi: maestrul (William Forsythe)

3 comentarii:

Cata O spunea...

tocmai ma pregateam sa fac o remarca cam in general despre tipurile de exhibitionism.. si depre felul in care la tine se imbina dragostea de frumos cu un soi de brutalitate, cand am vazut al doilea videoclip.. si m-am mai linistit.. mi-am dat seama ca si ei sunt oameni, chiar daca arta lor ne e atat de straina intr-un fel.. macar mijloacele creatiei sunt asemanatoare cu ale noastre..

totusi, parerea mea despre balet a inceput sa mi se contureze, ca si cea despre muzica clasica.. in general le consider arte foarte reprezentative si foarte putin profane.. ori ceea ce incurajez eu in mine este arta profana, adica nu amestecata cu modele de perfectiune, cat cu modele de imperfectiune..

vis-a-vis de stilul de dans din primul videoclip..atat timp cat romanii, asa cum cred eu ca sunt romanii, ar face un astfel de dans modern.. nu le-ar iesi niciodata atat de zbuciumat.. pentru ca pana mai ieri am fost ciobani si avem o alta optica de viata.. mai lenta.. din cauza acestei optici.. pentru mine nici nu e de privit asa ceva.. cum zicea o profesoara, e de neprivit, mai copii..

al doilea videoclip insa merita 5 stele.. pentru ca este ceea ce incerc si eu sa promovez uneori.. autenticitatea, sinceritatea, of, of..

Ema spunea...

la mine nu se mai imbina nimic... ci se dezbina mai degraba

Cata O spunea...

ei, nu e adevarat.. felul tau de a fi e un lucru la care nu poti si nu trebuie sa renunti..

Trimiteți un comentariu