sâmbătă, 17 septembrie 2011

Oliver Mtukudzi - Neria

Am mai ramas putin pe taram zimbabuean.. o tara eminamente bananiera unde muzica nu e prea dezvoltata, deoarece bananele sunt pentru toti.. destul de asemanatoare cu romania din punctul asta de vedere. Desi canta european, Oliver banana twist mtukudzi are meritul de a fi ilustrat sonor un film numit Neria din 93, la care daca te uiti te apuca rasul instantaneu. Parca ar fi un film romanesc interbelic cu Giugaru, sau asa ceva. Din pacate filmul nu e de gasit pe net. Raman cu cantecul si cu presimtirea ca muzica bate filmul.

2 comentarii:

dubluadeziv spunea...

pai cum nu e dezvoltata? in titlu scrie african music legends; cand am auzit inceputul m-am gandit la stanculescu-minghiat (fara petale), din cauza flautului

Cata O spunea...

da, mersi de apreciere. asta e o perla ala stanculescu-minghiat.. dar in general muzica lor e un soi de hula-hula hawaiana, cam ca in postul precedent, foarte vesela si facuta la clape.. iar Mtukudzi e o exceptie, muzica lui nici nu pare la baza Zimbabueana, ci foarte ameri-europeana. mi-am permis sa vin si cu ceva nespecific, fiind al doilea post al meu din tara asta.

Trimiteți un comentariu