vineri, 27 ianuarie 2012

Leonard Cohen - Partisan

Ma gandeam azi la melodicitatea lui "Jos Basescu", pe care il fredonam aproape involuntar auzindu-l pe strazi apropiate Universitatii. O ritmicitate egala, populara, troheica. Mult mai buna decat la "Jos Iliescu" cu accente isteric-iambice. La fel de bine suna si "Iesi afara, javra ordinara". Sigur ca sunt si strigaturi mai complexe, adevarate perle ale inteligentei populare. Dintre cele pe care le-am strigat si eu cu placere au fost "Jandarmeria, apara mandria" si mai ales superba "Basescu este gay, jandarmii sunt ok" cu scuzele de rigoare pentru comunitatea gay. Tot legat de poezia strazii, un cantec care asteapta de ceva timp la mine sa fie postat..

7 comentarii:

Ema spunea...

eu prefer varianta initiala a piesei
cat despre lozincile mentionate nu prea-mi plac nici ele...

Cata O spunea...

te referi la varianta lui Cohen?
cat despre lozinci.. ce sa-ti placa la ele? mai devreme sau mai tarziu asta devine o discutie despre ceea ce ele reprezinta, ori ma indoiesc ca pot reprezenta ceva pentru tine atat timp cat tu esti acolo iar lozincile se striga aici

Ema spunea...

da, la varianta initiala a lui cohen
pai vorbeai de poezia lor si am zis ca nu-mi place; pot reprezenta ceva si pentru cei care sunt departe pt ca se pot identifica sau nu cu ele - e la fel ca la teatru :D si nu poti spune ca nu simti nimic ca spectator...

Cata O spunea...

exact, ca spectator. una vedem la televizor si alta avem dupa decor.. :)

Cata O spunea...

in momentul postarii oscilam intre cele 2 variante a lui Cohen. poate ca gusturile mele au mai imbatranit, cine stie.. de mi-a placut de cohen batran.

Uite si varianta originala, a annei marly, intre altele, autoarea unui celebru imn al celui de-al doilea razboi mondial.

http://youtu.be/uTMe6-6VSuQ

Ema spunea...

simpatica doamna - vad ca era rusoaica de fapt si o chema Betulinsky
nu stiam de ea, thanks

Ema spunea...

da, da ai imbatranit :-P

Trimiteți un comentariu