miercuri, 14 martie 2012

Emilia Ghinescu - Vreau Doamne sa ma marit

Eu zic ca asta sintetizeaza totul

6 comentarii:

Ema spunea...

vai cata tristete, casatoria asta sa moara dusmanii mei - vezi ce zice? sa fie cu casa, tanar, frumos si cu bani, nu conteaza altceva
iar calitatile ei sunt mica si frumoasa

vai ce trist! poate ca ai dreptate si ca sintetizeaza multa prostie si o societate bolnava consumerista si trista, dar nu e totul, cata!!! nu e totul!
imi aduc aminte de un documentar bbc f bine realizat in care explica de ce avem nevoie de frumusete si avea acolo niste paralele intre arhitectura utila si arhitectura frumoasa si demonstra cum peste ani arhitectura utila sfarseste prin a nu mai fi utilizata in timp ce arhitectura frumoasa ramane utilizata chiar si dupa secole - fiindca avem nevoie de frumos!!! nu putem trai dupa regula utilului!

Cata O spunea...

ah, da desigur.. eu insa vedeam aici o poezie a meschinului, ca un fel de lege imuabila cu care te impaci. sigur ca e trist, dar odata ce o accepti, nu mai e trist, e normal. ca si om de teatru, trebuie sa ai cred un foarte acut simt al normalului, al pulsului societatii, ca sa poti sa o descrii. si ca sa poti sa o descrii cel mai bine trebuie sa ti-o asumi. asadar, sunt mic si frumos, si caut o fata frumoasa, bogata si cu casa. :)

Ema spunea...

mai dar nu tre s-o descrii in foc pt reproducerea realitatii avem fotografii si chiar si acolo e modificata si ajunge cu totul altceva ce poarta denumirea arta, in teatru nu am de gand vreodata sa descriu realitatea as prefera sa o descompun si sa o recompun intr-o maniera personala, unica, irepetabila... dar deja zburd pe campii...

mai bine sa-ti raspunda unul mai talentat ca mine: "bogata-si pupa boii-n bot imbatranind cu boi cu tot"

dubluadeziv spunea...

Cata O loveste din nou

Cata O spunea...

cei care canta melodia cred ca o fac pentru un anumit segment de public.. publicul carora le-o canta de multe ori fenteaza lovitura.. si considera ca melodia era de fapt pentru altcineva, dar o gusta.. tocmai pentru ca ea e expresia atat de concisa a unei realitati care nu ne apartine niciunuia dintre noi, dar este in acelasi timp o situatie limita, ca la teatru.. si anume o decizie de casatorie influetata de povestea cu casa, cu banii, cu dusmanii.. e trist, dar se intampla

uite, nici mie nu-mi plac de exemplu, filmele de groaza, nici nu ma uit la ele.. dar asta pentru ca le consider o prostie.. asta poate pentru ca nu prea imi mai e frica de intuneric de ceva vreme.. dar ia sa-mi fie mie frica de bau-bau si ia sa vezi cum subiectul revine in actualitate si pentru mine..

eu piesa asta am folosit-o in coloana sonora a ultimului spectacol la care am participat, care era despre o decizie a unei fete influentata de barbati cu diverse grade de aparenta.. si lucrurile erau mult mai nuantate decat intr-un cantec de pahar.. dar tocmai pentru ca aceast cantec de pahar era capabil sa exprime o pozitie ferma, am ales-o ca pe o tusa groasa a piesei, ca pe un epilog..

nu stiu daca e bine intotdeauna s-o ardem artistic.. uneori e nevoie de sange. blood on the dancefloor.. cred ca prin spectacolul asta am vrut sa am si impact moral, sa amintesc Evei ca s-a lasat momita de sarpe. E o prostie poate.. poate ca sarpele era mai bun decat Adam, dar am ales sa fiu conventional in epilog, am vrut sa stric happy-endul, sa intorc happy endul scris de autor cam fortat.. ca toate happy endurile printr-un sfarsit care sa contrabalanseze. Si ce putea sa contrabalanseze mai bine ca meloodia asta.. care pe un ton vesel iti spune ca e jale mare.. a fost un gest de reparatie a piesei prin cateva acorduri finale.. contextul e totul..

Ema spunea...

ce tare aici parca e fat frumos cu buzduganul lui - trimite intai buzduganul sa anunte "Cata O loveste din nou" si apoi vine Fatul si loveste :))
m-a distrat

Trimiteți un comentariu