joi, 28 iunie 2012

Chostacovitch -- Vertigo / Diana Vichneva & Marcelo Gomes

Iata-o din nou, de data aceasta intr-o postura la confluenta dintre modernitate si clasic... intr-o coregrafie minimalista ce-l aminteste parca pe Goleïzovski..:-)

marți, 26 iunie 2012

music: space weaver - lisa gerard & gayatri mantra - deva premal; ballet: diana vishneva - beauty in motion (f.l.o.w. II & III choreographer: moses pendleton)

mirror, mirror on the floor...

John Cage - 4'20"

Nu am fost niciodata un fan al muzicii clasice, si asta datorita oamenilor care o asculta. In general mi se pare ca ei au peste 80 ani, indiferent de varsta. Si totusi am gasit si o bucata care mi se pare mai universala..

vineri, 22 iunie 2012

i swear - sallie ford and the sound outside

tot pe stil retro o donsoara suparata rau, cu o super voce enjoy!

mele kalikimaka & i will survive - puppini sisters

nu e craciunul si totusi... poate o fi craciunul acela la plaja :D kitsch? ce mai conteaza!? ah, ce-mi place! si, in cazul in care mai e cineva pe blog in afara de mine, atunci il/o provoc la cantece de Craciun insorit :)))

marți, 5 iunie 2012

Masina muzicala

Iata o masinarie care sparge conventia spatiala a orchestrei, si o pune intr-o miscare care acum mi se pare aproape necesara. Mie imi este necesara.. cred in schimbare, precum revolutionarii pasoptisti.. cine? unde?.. da, ei.. de ce n-ar fi schimbarea un mod de existenta.. hai sa gandim in verbe, nu in substantive.. vreau.. vad.. regret.. mi-e dor.. ma incordez.. modific.. alerg.. ma misc.. imi amintesc.. iubesc.. si hai, de ce nu, sa transformam si substantivele in verbe.. teatrez.. cartuiesc.. ferestruiesc.. poezez.. patuiesc.. pamantuiesc.. ierbuiesc.. bucataruiesc, banuiesc, vremuiesc..

luni, 4 iunie 2012

lisboa - antonio chainho

o iubire mai veche, visata dar nevazuta, Lisabona...

duminică, 3 iunie 2012

France Arnell / Béatrice Arnac -- O toi l'amour

Din Le soupirant-ul lui Etaix, prima in vidéo a doua in audio... o artista aproape uitata, ale carui viniluri din anii 50 nu au fost se pare scoase pe CD... à voir donc...:-)