duminică, 30 iunie 2013



Cantec de leagan diafan, ale carui versuri ti-ai dori sa le auzi la inceput si ciulesti atent urechile sa percepi ce emite vocea aceea suava, feminine, dar cand credeai ca ai inceput sa-i distingi mai clar soaptele si sa le patrunzi intelesul, pici in gol, cazi in vis, zambesti larg in oniric si-ti compui singur propriile versuri pe care ti le amintesti cu placere dimineata...

miercuri, 26 iunie 2013

Vintage rhythm

Cosmogonia asta oarecum bitonala mi-a amintit de ultima postare africana a ta, John, despre ritmul existent in tot ce misca si respira in univers. E mai nimerit s-o asculti in zori ca energizant matinal simplu si sigur, insa isi poate pastra efectul pe durata intregii zile. Pana la urma de ce sa nu ne dezlantuim un pic si seara, abia vom putea visa mai bine la noapte!

Ceumar & Trio - Danca

Sonorizarea lasa de dorit, dar se ating corzi sensibile chiar si asa... Dedicatie pentru Ema!


Tot Blue Foundation, mai vampiresca


Acum fanii Twilight Saga (mai exista vreunul pe blog in afara de mine?) sa ciuleasca urechile. Zic eu ca in prezent, avand in vedere ca s-a mai domolit isteria vampireasca, ar merita sa ii acordam ceva mai multa atentie coloanei sonore.

Wa fa fa-way...


        Pentru ca suntem fundamental singuri... va ofer piesa asta ca un exercitiu de introspectie. Un soi de meditatie pentru clipele in care va copleseste starea aceea nedefinita, amestecata, apropiata de spleen dar totusi nespleen, putin amara, putin dulce, putin inaripata, cand te intinzi adanc in tine si crezi ca ti se sfasie sufletul, dar e numai o impresie, pentru ca sufletele nu se sfasie, doar se exfoliaza!  

This is how it went;
I am here to stay
Roaring with the wind
There's life within

This is what I give
A circle is complete
Another circle spins
There's life within...


duminică, 23 iunie 2013

Rudimental - Cai, negri si baschet




Inca un pacat :). Al multor dintre noi. Mortale onomatopeele din piesa asta!

Chris Rea - Looking for the summer

unul dintre pacatele mele

joi, 20 iunie 2013

Stiu, nu prea postam asa ceva pe aici

... Dar simt o nevoie inexplicabila sa stiu ca melodia asta ramane aici. ;) Pentru cei carora le place rusa si pentru cei carora le este... pohui!

marți, 18 iunie 2013

Dupa o escapada in Salsa 4 Summer Club




Desi placerea unei asemenea bucati de cumbia nu poate fi simtita decat dupa ce rupi podelele dansand toata noaptea...

luni, 17 iunie 2013


Sa te inspire in creatia unei opere de arta un eveniment mai putin fericit din viata ta... tare, majoritatea ne blocam, ne socam, ne traumatizam. Bravo, Lana!
Melodia originala a postat-o pe-aici Busu acum vreo o mie de ani. Dati o cautare cu "Stimela" ca sa v-o amintiti, ca merita! Si dupa ascultati-o si pe asta, e oarecum racoritoare pe vremea asta.

duminică, 16 iunie 2013


 
Somn usor, dragilor! Ma scuzati ca nu ma mai opresc acum din postat, nu stiu ce m-a apucat; e intr-adevar putin neobisnuit ca bate vantul pe aici in perioada asta de concedii (v-ati mutat pe alt blog, oameni buni?) si-l inteleg abia acum pe creatorul blogului cand mi-a trimis acum vreun an un e-mail de... atentionare. E drept ca e straniu sa folosesti un blog ca jurnal. Dar nu interzis. Bine, sper sa asculte totusi cineva melodiile astea la un moment dat, dar as intelege perfect daca nu le-ar mai asculta nimeni niciodata. Eu n-am mai calcat pe aici de o eternitate si ce mi se pare induiosator e ca nimeni nu-ti da aici niciodata un sut virtual in cur. Chiar, ce o fi mai bine: sa fii ignorant complet sau sa fii agresat?

Oh I woke up today
And the red sky had warned me away
Oh I woke up today
And I thought that death had swept me away (...)

Oh the dragging of her feet
Made life music for the ghosts in the street
And in silence she did weep
To the rustle of her mind's own defeat...

        Si ne invartim in cercuri tot mai mari, tot mai consistente... Asta cere acompaniament de furculite, bratari si pahare...

sâmbătă, 15 iunie 2013


        Uite-asa ne cream propriul univers, ingramadind in el tot ce gasim in drum, in functie de starea noastra de spirit nascuta din emotiile produse de ganduri. Iar ceea ce ne framanta cel mai mult recream cel mai des, in primul rand... pentru a simula un camp vechi de batalie din care de data asta ne propunem sa iesim invingatori si in al doilea rand, pentru ca mintea si corpul, minunatele noastre instrumente, au devenit dependente de anumite peptide secretate in organism in urma aparitiei sentimentelor negative! Asadar, cui ii e pofta de niste tristete la pachet?

           De weekend, de padure, de ecou, de dor de duca...

miercuri, 12 iunie 2013

Sa lipim aici si originalul. Varianta mai fara de sfarsit. Puteam sa jur ca fiinteaza undeva pe blogulet, dar nici poveste!
Pe-asta ati auzit-o? Daca va spune ceva Take Five a lui David Brubeck, s-ar putea sa va intereseze, desi este olecuta cacofonic-experimentala.

luni, 10 iunie 2013


Am cautat sa vad daca s-a mai postat. Nu! Nimic Tribalist. :) Din categoria preferatelor mele, cu vorba in fundal, stiti genul francez, cu acele cuvinte-cheie de amor bineinteles, soptite de el de obicei in timp ce ea canta refrenul.

       Am observat ca multe din piesele de pe blog nu mai pot fi ascultate, fiind retrase de pe Youtube, drepturi de autor, blabla... Am avut o umbra de parere de rau, desi e firesc si chiar fascinant cum energia unui om, unui blog, a unui fenomen oscileaza. Moare blogul? Nu cred. Ia o pauza doar.

luni, 3 iunie 2013


      Recunosc ca mi-a placut in primul rand animatia prin dubiosenia ei complexa, relaxata, prin trecerea din abstract in concret si inapoi in abstract; muzica este pe o frecventa putin cam joasa pentru gustul meu, dar se pupa binisor cu fericirile zilei de luni si evident, cu ploaia de afara (observ si eu ca nu mai reusesc sa postez nimic fara sa fac un comentariu despre vreme). Enjoy!

duminică, 2 iunie 2013

  
          Primele zile de vara, bam, bam-bam! Pe-aici doar ploua (s-a spalat bine bine verdeata din piata si ciresele, care, apropos, s-au si ieftinit multumita ploii) - pe Varful Omu a nins generos pe 1 iunie si e crivat si racoare de congelator, cu toate ca incepusera sa infloreasca bujorii de munte intr-o mare de roz. Si zapada e albastra acum pe Omu cum rar vezi intr-o lume imbacsita, asa ca aventurati-va, va recomand... calduros!