luni, 1 martie 2010

Folk 1 - Cautatorii - Dorin Liviu Zaharia, Mircea Florian, Marcela Saftiuc

Si pentru ca vine Gala Folk Om bun m-am gandit sa fac o mica retrospectiva, m-am gandit sa incep cu niste nume mai vechi, care pentru majoritatea nu spun nimic.. e o muzica mai elitista recunosc, pe care as incerca totusi s-o popularizez :)





Asculta mai multe audio Muzica


5 comentarii:

Busu spunea...

De prima auzisem, nu-i rea. Dar pe undeva ma intristeaza .. ca ma uit ce reuseau sa inregistreze peste mari si oceane unii si noi o tineam cu haiducia si suferinta in visare dupa versuri de poeti consacrati.

Da, recunosc, nu ma mandresc deloc cu muzica romaneasca.

Si totusi, vineri Len mi-a facut o surpriza si m-a dus la un concert simfonic la sala radio tinut de Alexandru Tomescu. Uite ca am fost surprins de calitatea interpretarilor (printre compozitii a fost si balada lui Porumbescu). A venit acolo si un tip din bucovina care a zis cateva de jale, acompaniat de orchestra simfonica - adica o combinatie inedita. Si tot bine a sunat.

Deci ... se poate :)

Cata O spunea...

e o chestiune de gust.. si pe de alta parte, peste mari si oceane cand pestele e in cuib si te frige, o lashi jos, nu ?

Busu spunea...

:)) .. comparam elitele totusi. Si in plus nu comparam acolo unde intra gustul in joc, ramasesem la miros si anume calitatea inregistrarilor si disponibilitatea de a experimenta si a fi muzical.

Anonim spunea...

acum avem tot ce se canta prost pe-afara.... muzical nu are sens sa comparam istoria, ca mereu au fost altii cu un pas inaintea noastra si in alte domenii.
cantecele astea trebuie vazute ca parte a autenticitatii noastre; sunt cantece care in comunism au facut foarte bine.

Cata O spunea...

@Busu
of, n-am fost la Sala Radio niciodata.. nici pe tine n-o sa te vad ascultand folk prea des.. ideea e ca exista un public pentru orice gen de muzica.. chiar daca eu sau tu nu numim asta sau aia muzica, de fapt avem niste limite personale de toleranta.. e totusi vorba de gusturi diferite.. cu cat vei posta chestii mai bizare, cu atat vei avea mai putina intelegere.. e un risc pe care amandoi trebuie sa ni-l asumam, pentru ca altfel vom posta numai muzica pop si nu va exista nici o diferenta intre noi si Mtv sau vh1..

Trimiteți un comentariu