joi, 21 octombrie 2010

Nu te vreau materna, plangacioasa

Te plac cum esti: O PĂCĂTOASĂ!!!

Oh yeah. :)

Travka - Corabia nebunilor



Catalin

19 comentarii:

vlad popic spunea...

mi-a placut videoclipul : cinetic, cu ei doi pe calea ferata, cu close-up-urile en noir et blanc pe fata ei, ce mi-aminteau, intrucatva, de departe, de actritele din filmele mute germane de la inceputul sec. al XX-lea... :-)

Cata O spunea...

nu mi-a placut videoclipul: se pare ca in muzica romaneasca, ca si in societate pluteste un aer de diletantism. a face un videoclip inseamna a succeda niste imagini la 2-3 secunde, ca "asa se face un videoclip" asa am vazut noi inafara, iar cand imaginile nu sunt prea graitoare, ca n-am avut bani de decoruri sau detalii, se succeda la 1-2 secunde, fara nici o treaba cu vreun ritm anume..

vlad popic spunea...

eu ma agatam de detaliile pozitive, dupa parerea mea surprinzatoare in context ;-)

Cata O spunea...

eu prefer sa ma ancorez in realitate.. mai ales ca am cutreierat cateva platouri de filmare. romanii de aici sunt inca mici copii in stilul de realizare occidental. copiaza fara discernamant forme din afara de la Marius Moga si pana la ce vedem aici. rock, tot.. nu au inteles ca Brancusi, nu au inteles ca Phoenix.. ca Albatros :). uneori ma intreb daca au inteles ceva..

vlad popic spunea...

cred ca depinde de asteptarile initiale felul cum ne raportam la ele...

Cata O spunea...

eu nu pot face abstractie de ritmul imaginilor.. ca cineva a facut costumele si altcineva montajul, asta e clar, dar ce nu mi-e clar e de ce nu functioneaza ca un tot

vlad popic spunea...

poate pentru ca nu e un tot... nicio clipita nu am perceput clipul ca un tot: intai disonanta intre ritmul melodiei si cel al imaginilor, apoi intre ritmica imaginilor si miscarile semidansate ale protagonistilor, apoi intre vestimentatia lor si zooming, intre aria miscarilor lor si aria de cuprinde a imaginii... si altele...
dar repet, ma asteptam la altceva, si in intregul clip au fost cele 3-4 elemente (de fapt, 3-4 cadre in total, ca sa fiu si mai explicit) care m-au surprins pozitiv :-)

Cata O spunea...

da, dar de cat sa sapi prin gunoaie (metafora), nu e mai bine sa mananci la masa ? uite, de ex. postarea Emei cu Richard Anthony

http://pentrumuzica.blogspot.com/2010/10/mon-amour-richard-anthony.html

cum se potenteaza acolo lucrurile reciproc.. cel putin pentru mine.. e o simbioza.. osmotica :)

vlad popic spunea...

sigur, la ea aproape mi-am pierdut cuvintele... am ramas bouche bée in fata osmozei ;;-) nici n-am mai reusit sa scriu...

deci intru totul de acord sunt cu tine :-)

Catalin spunea...

Slightly offtopic - eu tot nu inteleg de ce lumea simte nevoia sa dea ratinguri si daca da, de ce mai mici de 5 stele, avand in vedere ca nu exista "postari gresite", niste linii in care trebuie sa se incadreze melodiile postate.

Liliana spunea...

@catalin
este una din partile interactive ale blogului si recunosc ca e si more fun. dar cred ca si pe blogul tau este notare cu stelute, acordate pe criterii nu foarte tehnice, nu? te-am prins:)

Catalin spunea...

Aici nu cream continut - doar impartasim muzica preferata. Asta presupune (in majoritatea cazurilor) ca share-uim o melodie care ne place. E practic imposibil sa multumesti pe toata lumea, pentru ca gusturile sunt variate.
Pe blogul meu se publica continut original (in proportie de 90 si ceva la suta) - ca e vorba de texte (mai rare in ultima vreme) sau de interpretari si e normal sa se dea feedback de genul asta.

Exemplu concret: daca scriu un articol pe blog si 5 persoane diferite mi-l noteaza cu cu 1-3 stele din 7, e clar un semn ca articolul e foarte slab si trebuie, fie revizuit, fie sters.
Daca aici public o melodie care are in medie 2.5 stelute din 5 asta nu schimba faptul ca mie imi place melodia respectiva si nu ma va face pe viitor sa ma gandesc de doua ori cand impart cu voi o melodie preferata. :)

Cred ca ar fi fost mai adecvat un sistem ca pe youtube - cu like/not_like.

In fine, poate am intrat in detalii prea de finete. Am obiceiul de a despica firul in patru. :D

vlad popic spunea...

Good point ! ;-)

Totusi, perso, cel mai elegant mi s-ar fi parut un sistem cu "like" versus nimic altceva...

Catalin spunea...

Da, even better. :)

Cata O spunea...

@Catalin
eu unul sustin sistemul cu stelute pentru ca il consider mai rafinat. si in fond afli in ce masura le place si celorlalti melodia ta, cu o precizie mai mare. e un sistem pe care il intalnesti si in enciclopediile de film, pe imdb, si asa mai departe. sistemul cu like-don't like e mai simplu, dar o viata mai simpla nu e neaparat mai frumoasa desi poate parea mai eficienta. spre exemplu in strainatate exista niste aparate care ii dau restul vanzatorului atunci cand ii intinzi o bancnota si un produs. dar folosirea prelungita a acelui aparat conduce dupa parerea mea la aparitia unui vanzator imbecil, datorita pasivitatii, aceeasi chestie care se intampla si prin urmarirea in exces a televizorului. desi facebook-ul poate parea o chestie buna, nu cred ca suntem prea constienti de efectele negative. spre exemplu, acele evenimente, despre care se tot vorbeste sunt utile dar ineficiente dupa parerea mea sub raportul realizarii personale, deoarece minimizeaza calitatea de prieten, precum si gestul invitatiei la un clic-away. la un click away esti de mine, un click away valorezi. sistemul cu like-not like e dupa parerea mea si mai brutal si inaplicabil melodiilor tinand cont de relativitatea gusturilor. in general sistemele de rating iti dau un feedback in ceea ce priveste gustul public, sau daca vrei media gusturilor. ideal ar fi sa nu te afecteze. adica 4 stele valoreaza pt mine, 3 stele e gustul publicului. fine by me. atat timp cat tu esti ferm pe pozitia ta in ceea ce priveste melodia, nu cred ca mai conteaza gustul publicului. iarasi, publicul stie ca tu, din moment ce ai postat-o o consideri de 4-5 stele, decat daca specifici tu contrariul. deci toata lumea stie cine ce considera.

si inca ceva, mult mai important decat ce am zis pana acum.aici nu cautam sa fim populari, si nu e un concurs de stelute. alea sunt o informatie in plus. toata ideea e sa asociezi niste stari ale tale cu niste melodii. si sa dezbati orice tine de orice legat de melodia respectiva. spre exemplu aici am vorbit despre clip.

@vlad
daca despre paradisuri posibile vorbesti aici, sistemul like vs. "nimic altceva" e la fel de crud cu sensibilitatile cuiva, caci "nimic" poate fi la fel de dureros ca "not like", sau poate chiar mai dureros deoarece pe langa dezaprobare inglobeaza si indiferenta, si unde mai punem ca aceasta simplificare inseamna si un sistem e si mai sarac in informatie, adica nu vei mai avea o estimare a cati oameni au ascultat melodia de exemplu. eu zic ca fuga de stelute putine e o pedanterie inutila.

@Catalin, Vlad
un singur lucru ne poate salva de oprobiul public pana la urma si anume sa stim ca in arta, notele sunt ceva subiectiv. cand eram mai pe la liceu, eu unul nu puteam fi deacord cu unii critici de film si diferentele de stelute intre mine si ei erau mari. de aia chestia cu stelutele a devenit pentru mine demult ceva relativ. am un prieten care isi ghideaza gusturile dupa stelutele (notele) de pe imdb. eu zic ca in lipsa unor criterii personale, sau a unei capacitati critice, da, poti sa faci asta, dar in prezenta ei, e ceva impardonabil. tot ce trebuie sa faci e sa asculti melodia. in aceeasi idee, nu consider un articol de pe blogul cuiva prost pentru ca are 2 stele, decat daca il citesc si il gasesc slab, sau neinteresant. daca vrei sa concurezi la roblogfest e altceva, dar aici cel putin nu avem acest obiectiv.

Catalin spunea...

Of, catamai explicatia. Pur si simplu privim problema din alt unghi. In orice caz, pe mine nu ma intereseaza gusturile altora si numarul de stelute pe care le dau unui post.

Sa inteleg ca nu se pune problema unui vot democratic? :P

vlad popic spunea...

John, cred ca ai dreptate, si sunt de acord cu tine in mai toate punctele... dar, cum spunea si Catalin, problema poate fi privita si dintr-un alt unghi, al politetii.
Adica, este poli sa dai 1-2-chiar 3 stele, sau mai bine nu dai nimic?
A la française, eu nu as da nimic in acest caz...
Dar aceasta naste intrebarile :
Cinstea sau politetea ?
Poate fi intotdeauna un "si" intre ele, in loc de "sau" ?

Pana la urma din punctul meu de vedere sistemul cu stelute e foarte bun as it is, atat timp cat la ascultare nu suntem obligati sa dam stelute... Adica putem atinge si ce spun eu : daca "like", poti da 4-5 stelute ; daca "not like" sau "uncertain", poti sa nu dai... voilà :-) Fiecare isi stabileste propriul prag de "politeness / frankness" or whatever... si asta mi se pare democratic in sensul profund al termenului :-) Si in plus, mi se pare ca este si onest, pentru ca lipsa stelutelor insotita de exemplu de comentarii poate indica incertitudinea aprecierii (ceea ce perso patesc adesea), iar lipsa lor pur si simplu indica fie neascultarea, fie parere tot incerta sau chiar proasta, dar fara comentarii, ceea ce intr-un fel e ca si cum nu ar fi fost ascultata melodia, n'est-ce pas ?

Dar in fine, poate sunt doar eu obosit... Despre ce vorbeam ?...

Cata O spunea...

@Catalin
cum adica nu te intereseaza parerea celorlalti? pai despre asta e vorba.. daca nu te intereseaza parerea celorlalti, despre ce dracu mai stam de vorba? deci, muzica altora nu te intereseaza, parerea altora nu te intereseaza, eu nu stiu ce-i cu tine Catalin.. in schimb vrei un vot democratic.. ca sa ce ? sa vezi daca ai dreptate, pana la urma, totusi ? eu cred ca vrei sa te placa si pe tine, lumea. si ca sa te placa, vrei sa schimbi, nu-i asa, sistemul de vot. stai linistit, noi te placem oricum. eu iti dau in medie 3-4 stelute. daca nu-mi placea iti dadeam 1-2 stelute, ca nu ma doare mana

@Vlad
da, ai dreptate, prea multa sinceritate strica, dar si prea multa politete strica. intr-un scenariu al politetii, eu ar trebui sa nu-ti dau stelute, dar sa te vorbesc pe la spate cu Catalin si sa zic.. ai vazut Catalin ce tampenie a postat Vlad? am vrut sa-i dau stelute, dar n-am putut, n-am putut frate.. eu nu stiu de unde a scos postul ala, de la WC-ul public cred. daaa.. era la WC-ul public o melodie de genul asta, cand trageai apa, incepea sa cante.. ai prefera o astfel de lume? nu cred.

la chestia cu lipsa stelutelor nu stiu ce sa-ti zic. poate incertitudinea asta a aprecierii de care vorbesti tu vine din faptul ca nu intri in criteriile unora, pentru ca din moment ce comenteaza inseamna ca totusi au ascultat, dar nu stiu inca ce sa zica.. sau, repet, te-au vorbit pe la spate :)

Catalin spunea...

Devine prea stufoasa discutia ca sa ma bag in ea. Poate dupa spectacolul de maine. :)

Trimiteți un comentariu