joi, 21 octombrie 2010

Sam Cooke & The Soul Stirrers - Touch the hem of his garment



si ca sa-i raspund Emei, care inca rataceste pe cararea cea intortocheata.. un singur lucru trebuie sa ne dorim in viata asta.. mai mult decat viata insasi.. este sa ne indreptam fata catre rasarit si cu bunavointa si zambet pe toata fata sa cantam acest vesel cantecel..

7 comentarii:

Ema spunea...

o sa-ncerc, doar ca acu nu stiu incotro ca e innorat; tu esti acolo? imi poti arata in ce directie e rasaritul?

Cata O spunea...

oriunde sufletul tau jinduieste, acolo este rasaritul.. oriunde sunt sperantele tale, acolo este rasaritul.. oriunde nu este praf si oriunde canta vrabia, si nu cucuveaua, acolo este rasaritul.. spala fata ta cu apa cea limpede pe care ti-a dat-o Domnul.. fa liniste in jurul gandurilor tale si asculta-ti bataile inimii... si vezi atunci unde inima ta te poarta..

vlad popic spunea...

Da, dar as (mai) avea trei intrebari :
Ce ne facem cand sunt aparent mai multe rasarituri ?
Cum facem sa ridicam ceata care sta uneori ca o perdea in fata vrabiei si ierbii fara praf ?
Ce ne facem cand inima tinde sa se sfasie intre mai multe "unde" ? Cand ca un pendul suspendat invers tinde sa oscileze periculos la cea mai fina adiere ?

Cata O spunea...

un om era odata intr-o casa fara ferestre si pe rand in acoperisul casei sale s-au facut mai multe crapaturi.. si lumina a inceput sa intre din mai multe parti. totusi nu exista mai multe rasarituri. daca iesi afara din casa o sa vezi ca cerul este unul singur, ca si pamantul, ca si soarele, ca si luna.

ceata se ridica intotdeauna daca ai rabdare. uneori dureaza cateva zile, de cele mai multe ori cateva ore. daca alergi prin ea nu o razbesti. nu te poti lua nici macar dupa sunete. pentru ca oricum vei merge mai incet decat ele. tot ce poti face este sa astepti.

pendulul suspendat invers este greu ? de ce este el greu ? dar daca l-am imagina ca pe un balon plin cu aer.. si el ar pluti intotdeuna in sus.. dar daca e un fulg care zboara ? in orice directie ar lua-o, s-ar aseza usor.. si ciobanasul din Miorita s-a asezat usor intre stele, si Miorita s-a asezat usor pe masa celorlalti doi ciobani, si noi ne asezam usor peste tot. nu trebuie sa ne simta ceilalti? ce folos sa ne auda ? ce folos sa mancam atata, cand putem sa fim mancati ? ce a facut Isus cand a vazut ca nu mai are scapare ? S-a dat de ceasul mortii ? nu. s-a dat de mancare celor 12 apostoli..

vlad popic spunea...

da, exact asa ma gandeam...

prendre le temps... sa ne ridicam incet ca un nor... sa ajungem deasupra.. acoperisului...

ceata se ridica si daca ne dam timp sa o privim... daca ne oprim sa ne tragem sufletul, sa o asteptam... sa il asteptam...

pendulul e greu doar daca nu-l asteptam... greutatea e nerabdare...
pe de alta parte da, sa fim mancati, iata ce nu putem doar astepta... aici apare elanul... noi ne revarsam, nu asteptam sa ne reverse cineva...

deci cred ca in final iarasi suntem de acord...

Liliana spunea...

@cata
domnule, m-a impresionat discursul tau frumos si optimist
sa mai mergi la balet...:)

Ema spunea...

Cata - parca pentru a pecetlui spusele tale, astazi am vazut de pe terasa cladirii noastre un rasarit de soare superb deasupra orasului, cum n-am mai vazut de multi ani; ti-am trimis si prin mesaj poze :-) e ca si cum cineva acolo sus ma iubeste si-a vrut sa vad asta

Trimiteți un comentariu